Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ja Ci powiem tak - jeśli masz ABS to zapłon ma być włączony podczas odpowietrzania wszystkich kół najlepiej go nie wyłączać i zaczynasz od tyłu od koła które jest najdalej pompy hamulcowej czyt. prawy tył, później lewy tył, prawy przód i lewy przód (siedząc za kierownicą dla ścisłości) i wszystko będzie ok tylko pilnuj poziomu płynu.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
witajcie, ja mam podobny problem, pompa eds i brak abs'ow czujniki są podpiete ale przewód oplątany wokół amora i nigdzie dalej sie nie łączy. odpowietrzałem cały układ ponieważ musiałem zmienic plyn bo poprzedni wlasciciel nie wymieniał kompletnie nic. odpowietrzalem normalnie auto na kolki wszystkie kola zdjęte i po koleii od najdalszego koła układ przelałem kilka razy poszło mi litr i dwie setki płynu dot-3, jako takie hamulce są ale szału nie ma a przed zmianą płynu brzytwa...
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hejo,
Jeśli o mnie chodzi to jeden zacisk wyleciał ponieważ zauważyłem wyciek przy łączeniu z elastycznym. Coś tam nie gra i pewnie zacisk do kosza. Wstawiłem więc zamiast niego stary zacisk od golfa. 2gi wydaje się ok.
Odpowietrzyłem hamulce. Jest oczywiście już lepiej w stosunku do tego co było przedwczoraj ale nadal dla mnie pedał jest za miękki
Próbować do skutku ? Może jeszcze jakiś pęcherzyk sobie gdzieś siedzi?.
Jeśli to ma być jakaś podpowiedź to zacisk z mk4 szybciej blokuje koło niż ten od od mk3. Widziałem po śladach na asfalcie. Jakieś pomysły??
Jeśli o mnie chodzi to jeden zacisk wyleciał ponieważ zauważyłem wyciek przy łączeniu z elastycznym. Coś tam nie gra i pewnie zacisk do kosza. Wstawiłem więc zamiast niego stary zacisk od golfa. 2gi wydaje się ok.
Odpowietrzyłem hamulce. Jest oczywiście już lepiej w stosunku do tego co było przedwczoraj ale nadal dla mnie pedał jest za miękki
Próbować do skutku ? Może jeszcze jakiś pęcherzyk sobie gdzieś siedzi?.
Jeśli to ma być jakaś podpowiedź to zacisk z mk4 szybciej blokuje koło niż ten od od mk3. Widziałem po śladach na asfalcie. Jakieś pomysły??
- killah
killah, a przy łączeniu elastycznego z zaciskiem dałeś miedziane podkładki? Może to i głupie ale pasują tylko te z ASO. Taka mała podpowiedź 

-

AdiK__ - Members
AdiK__ napisał(a):killah, a przy łączeniu elastycznego z zaciskiem dałeś miedziane podkładki? Może to i głupie ale pasują tylko te z ASO. Taka mała podpowiedź
Hmm zostawiłem stare... takie jakie miałem w nich. Tylko je troszkę przeczyściłem.
W jednym zacisku miałem jakieś szare chyba aluminiowe a 2gim tym cieknął po 2 od dołu i na górze miedziaków. Dlatego po 2 bo w połowie jest w tym zacisku gwint popsuty i nie chce się wkręcić głębiej śruba...
Mógłbyś mi pokazać jak te z ASO wyglądają?
- killah
Takie jak na tych zdjęciach. Z tego co mi wiadomo zawsze zakłada się nowe żeby mieć pewnośc uszczelnienia

-

AdiK__ - Members
tak jak mowiłem wymieniłem płyn z dot3 na dot4 układ przelany znowu poszło ponad litr heble puki co są takie że za pierwszym razem jak wcisne pedał to jest ok a jak wcisne dwa razy to juz brzytwa na dot3 były tylko ok, może sie jeszcze cos ułoży przeleje jeszcze raz układ po nowym roku
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe