luzne klocki

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

luzne klocki

Postprzez arek s » 14 lip 2010, o 20:21

witam,mam taki problem,pol roku temu wymienilem klocki i tarcze przod i wszystko bylo ok.od jakiegos miesiaca,jak jade po wybajach dzwonia mi klocki,jak lekko przyhamuje to przestaje,klocki zewnetrzne sa ok,a wewnetrzne jak zlepie maja minimalny luz,co mozna z tym zrobic.pozdro
arek s
Czytacz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 19:05
Lokalizacja: wloclawek

luzne klocki

 

Postprzez GTI07 » 15 lip 2010, o 09:01

Między klockiem,a zaciskiem powinna się znajdować taka blaszka z góry i z dołu ona zabezpiecza i niweluje luz.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Avatar użytkownika
GTI07
Badacz tematu
 
Posty: 304
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 13:58
Lokalizacja: Lubliniec

Postprzez arek s » 15 lip 2010, o 11:34

a ja przy klockach nie mialem tej blaszki
arek s
Czytacz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 19:05
Lokalizacja: wloclawek

Postprzez GTI07 » 15 lip 2010, o 17:26

Musiały tam być tylko ktoś ich tam nie założył.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Avatar użytkownika
GTI07
Badacz tematu
 
Posty: 304
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 13:58
Lokalizacja: Lubliniec

Postprzez PabloSBT » 15 lip 2010, o 18:26

takie blaszki można dokupić w sklepie motoryzacyjnym 14zł za 4 blaszki mi i tak po zmianie blaszek dzwoniły klocki to włożyłem za tą blaszke kawałek ciękiej blachy i już nic nie dzwoni ;p
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce

Postprzez GTI07 » 15 lip 2010, o 20:17

Kolega PabloSBT dobrze mówi można je kupić ale nie zawsze są idealne na wymiar.Jak się kupuje nowy komplet klocków to w tym komplecie są zawsze takie blaszki.Ja bym tam przeczekał aż się skończą klocki i kupił nowe wtedy masz pewność że wszystko będzie idealnie pasować.
Pozdro
Zapraszam do mnie.Moje MKIII: http://www.golf3.pl/topics2/wszystko-za ... t20834.htm
Avatar użytkownika
GTI07
Badacz tematu
 
Posty: 304
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 13:58
Lokalizacja: Lubliniec

Postprzez arek s » 15 lip 2010, o 23:01

no tak,ale je kupilem nowe klocki i tam nie bylo tych blaszek,a klocki to sa jeszcze grube,bede musial na tym pojezdzic
arek s
Czytacz
 
Posty: 97
Dołączył(a): 1 sty 2010, o 19:05
Lokalizacja: wloclawek

Postprzez PabloSBT » 15 lip 2010, o 23:43

to dokup sobie te blaszki bo ci nie równo będzie ścierać klocki i gorzej będzie hamować pozatym ja bez tych blaszek miałem czesto uczucie podczas hamowania jak by mi jedna strona bardziej łapała jak puściłem kierownice podczas hamowania to mi samo nią kręciło ;p u mnie po wymianie blaszek na nowe bylo niebo a ziemia ;) jak by w sklepie nie wiedzieli o co chodzi to to sie chyba nazywa repertuarki klocków hamulcowych ;p

Nastepnym razem trzeba kupić lepsze klocki to odrazu będzie komplet :P bo tanie zamienniki czasami są niekompletne
PabloSBT
Members
 
Posty: 955
Dołączył(a): 14 sie 2009, o 11:06
Lokalizacja: TKI | Kielce


- - - https://www.mennicakapitalowa.pl/pol_m_Srebro-135.html



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości