Witam czy ktoś usuwał korektor siły hamowania? Wie jak sie za to konkretnie zabrać co zastosować?
Znam zasadę działania i wiem że nie powinno się tego robić ale ja chce.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Paweu napisał(a):Yogi napisał(a):Znam zasadę działania i wiem że nie powinno się tego robić ale ja chce.
Nie chcesz bo?
dokładnie po co chcesz usuwać ? przeszkadza ci ?

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powiem tak jak znasz zadade dzialania to po co ? Jak bedziesz mial ful na pokladzie osob moze ci braknac hamulca albo jak bedziesz jechal sam np w zimie to ci tyl zblokuje w czesniej bo lekki jest chyba ze ci zycie nie mile to ok 

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
na pompe musisz dac zaworki na przewody co ida na tyl i po sprawie
(zaworki sa montowane we wszystkich 1,4)
tak to wyglada
http://allegro.pl/serwo-pompa-hamulcowa ... 12933.html
(zaworki sa montowane we wszystkich 1,4)
tak to wyglada
http://allegro.pl/serwo-pompa-hamulcowa ... 12933.html
-

Andrew - Badacz tematu
Korektor spełnia swoje zadanie jeśli auto jest na seryjnym zawieszeniu na glebie oszukuje bo jest cały czas otwarty na maksa.
Druga sprawa korektor jest ok dopóki nic się z nim nie dzieje, jak zacznie lecieć to trzeba go wymienić a tani nie jest
Ja u siebie wywaliłem go a zamiast niego wstawiłem dławiki jak kolega wyżej napisał.
Druga sprawa korektor jest ok dopóki nic się z nim nie dzieje, jak zacznie lecieć to trzeba go wymienić a tani nie jest
Ja u siebie wywaliłem go a zamiast niego wstawiłem dławiki jak kolega wyżej napisał.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
połącz przewody z ominięciem korektora i tyle w temacie https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C ... 80&bih=567
Nie bardzo rozumiem w sumie o co pytasz? O takie łączniki za parę groszy???
Nie bardzo rozumiem w sumie o co pytasz? O takie łączniki za parę groszy???
- pablomed
- Members
Jakiś dławik trzeba dać bo przy mocniejszym depnięciu zblokuje koła tak jakbyś ręczny zaciągnął.
Korektor nawet jak jest na maksa otwarty nie ma takiego przepływu jak wolny układ.
Korektor nawet jak jest na maksa otwarty nie ma takiego przepływu jak wolny układ.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
No tak ale w sumie autor zaznaczył na początku że nie chce mieć korektora, zaznaczył że wie jak działa i nie oczekuje wyjaśnień w tej kwestii. Jego sprawa no nie ?- no i się doczekał stosu postów o teorii korektora. Przecież nawet nie wiadomo czy ma zepsuty a ty mu polecasz w miejsce być może sprawnego korektora dławiki dawać. Nie odzywa się już dałem mu obrazki czym połączyć rurki jak będzie chciał to zapyta dalej. A jeśli nie to chyba temat wyczerpany?
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1