Kontorlka klockow

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Kontorlka klockow

Postprzez Sebastian1988 » 3 sie 2008, o 15:10

Panowie mam golfa gt..pali mi sie kontrolka zuzuycia klockow......z tyłu wlozylem nowe klocki....i nie widzlame tam zandych kabli...a chyba powinny byc taki kabel ze dojdzie do tarczy i zapla sie a tam nic nie ma....z prozdu za to mam jeszcze duzo klocka i nie wymienialem...o co tu lata????moze ktos wie jakies fotki lub cos???
Sebastian1988
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 31 maja 2008, o 22:23
Lokalizacja: Poznań

Kontorlka klockow

 

Postprzez KristoF » 3 sie 2008, o 15:41

z tyłu nie ma czujników.Tylko przednie hamulce mają czujnik nadmiernego zużycia.Widocznie któryś klocek hamulcowy(wewnętrzny) już jest zdarty i sie świeci kontrolka.Z zewnątrz moze to wyglądac ze jest duzo klocków.Obejżyj dobrze klocki wewnętrzne i zewnętrzne minimalna grubość całego klocka razem z blacha wynosi 7 mm.Jeśli chociaż jeden masz zdarty to musisz wymienić komplet.
KristoF
Members
 
Posty: 675
Dołączył(a): 31 lip 2008, o 13:58
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez marcinkoz2910 » 26 paź 2008, o 16:33

Sebastian1988, a po wyminie skasowałeś błąd??
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Reiven » 26 paź 2008, o 18:51

To nie can nie ma magistrali i sterownika szyny takie rzeczy jak lampka klocków działają na zwarcie z masą i nie zapisuje się błąd bo zwyczajnie nie ma gdzie się zapisać :)
VW Power
Avatar użytkownika
Reiven
Gaduła
 
Posty: 462
Dołączył(a): 26 wrz 2008, o 10:48
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 27 paź 2008, o 00:59

Reiven, hmm dziwne bo w skodzie kasowałem.... ale cóż co kraj to obyczaj :)
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Reiven » 27 paź 2008, o 15:57

Ale w jakiej skodzie ?
VW Power
Avatar użytkownika
Reiven
Gaduła
 
Posty: 462
Dołączył(a): 26 wrz 2008, o 10:48
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 27 paź 2008, o 17:47

fabia
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez SotoM » 28 paź 2008, o 01:20

fabia to juz inne rozwiazanie....to jasne ze trzeba kasowac...Sebastian1988, a ty sprawdź instalacje.bo mógł gdzieś sie kebel przerwac i tez moze ci swiecić kontrolka...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
Avatar użytkownika
SotoM
Members
 
Posty: 4053
Dołączył(a): 22 lip 2007, o 12:45
Lokalizacja: Szczecin
Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości