witam
mam mianowicie problem i pytanie wiec zmieniałem ostatnio koła na zimowki i zauwazyłem ze przednie kola ciezko sie kręcą i po kilku dniach troche szybciej pojezdziłem i koła byly gorące i smierdzialo spalenizna wiec rozebrałem klocki i po zdjeciu klocków kola dalej tak samo ciężko chodza czy tak ma byc to jest 1,9TDI no i skad te gorące koła sie robią prosze o pomoc z góry wielkie dzieki
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
mclive, sprawdź prowadnice zacisków hamulcowych w jażmach(zacisk jest przykręcony 2ma śrubami na klucz 13 do tych prowadnic.) i zobacz czy klocki hamulcowe czasem nie stoją dęba w jarzmach...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
no raczej mają sie tak kręcić bo w końcu musisz też kręcić mechanizmem różnicowym i zauważ że jak kręcisz jednym kołem to drugie też sie obraca tylko że w drugą strone
-

pawelek03576 - Gaduła
Witam , sprawdz czy tloczki nie sa zapieczone, w jakim stanie sa pierscienie uszczelniajace. W sklepach sa gotowe kpl naprawcze zaciskow .Mialem tak samo . Hi Hi na 100 km zuzyl cwiartke baku [ ale trzeba bylo dojechac do domu ]
A jezeli chodzi o mech roznicowy to tak jest z tej racji ze majac zalozone kolo i krecisz to tak nie odczuwasz oporu. To tak jak z kierownica zaloz wieksza krecisz lzej
A jezeli chodzi o mech roznicowy to tak jest z tej racji ze majac zalozone kolo i krecisz to tak nie odczuwasz oporu. To tak jak z kierownica zaloz wieksza krecisz lzej
!! Sprzedam mojego golfika
!!!
1994 r
-

renifer24 - Czytacz
• Strona 1 z 1