Okonik5, w ten sposób niema sensu dobierać bo silniki 1.6 były rożne o mocach 75 i 100 koni i miały różne tarcze, a ponadto rozmiar tarczy nie jest przypisany do typu silnika . Można porównywać wymiary po katalogu znając typ silnika i numery nadwozia, ale sto razy prościej zdjąc koło i zmierzyć tarcze jakie są
Ostatnio edytowano 27 sie 2013, o 12:11 przez pablomed, łącznie edytowano 1 raz
witam mam problem w doborze tarczy hamulcowych do mojego golfa 3 z '94 silnik 1.9 GT TDi 90 koni silnik 1Z
wersja z abs
jakie wymiary powinna mieć przednia tarcza do takowego golfa?
klocki mam ze sprężynkami po srodku
moze ktos poda jakies linki do aukcji ? bylbym wdzięczny
KrOlikkk, rodzaj tarcz nie są przypisany do typu silnika , mogą być różne warianty w zależności od rynku przeznaczenia auta. Dlatego najlepiej zdjąć koło zmierzyć średnicę tarczy i zobaczyć czy jest pełna czy wentylowana. Pewnie masz 256/22 ale zmierz. Jeśli z tyłu też masz tarcze to z przodu powinny być takie jak napisałem, ale nie możesz mieć pewności czy poprzedni właściciel nie wprowadził modyfikacji.
Nie , golf III ma tarczopiasty, czyli w tarczy jest tuleja na łożysko,a Golf IV, AUdi A3 ma tarcze wymieniane osobno bez piasty - czyli tak jak z przodu.
Wymiary są te same dla każdego Golfa III, czyli chyba 226/10, a różnice są tylko w ilości otworów 4 lub 5 zależy jakie masz felgi. No i w jakosci-marce ale o tym są tematy.
Witam
Przymierzam sie do kupna przednich klockow i tarcz bo moje to są ciekie jak papier i prawie nie hamują.
Jak moge sprawdzic jakich tarcz potrzebuje, jaki rozmiar?
Na etka pokazuje 256x20 ale nie jestem pewien czy to napewno moje?
Jak inaczej moge to sprawdzic?
I czy to ze mam abs to cos zmienia w doborze tarcz?
Golf 3 1h1 95r
ABS niema znaczenia, rodzaj tarcz nie jest przypisany do danego silnika ani rocznika, pozostaje ci zdjąć koło zmierzyć średnice tarczy i popatrzeć czy sa wentylowane czy pełne. Jest tylko kilka rodzajów tarcz zmierzysz mniej więcej to już będzie wiadomo
chciałem kupic klocki przód do mojego GTI 2.0 z boscha albo z czegos innego w przystepnej cenie z allegro podrzuci ktos zdjecia jakie powinny klocki pasowac ?
Potrzebujesz klocki o tych samych wymiarach długość i szerokość ale grubość 16 mm, te z aukcji moga nie wejść bo mają po 19 mm chociaż nie jestem pewien. Naucz sie kolego korzystac z katalogów internetowych tu sobie znajdziesz np Brembo http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... III%20(1H1)%2008/91%20-%2007/98&SearchAssemblySide=Front&SearchCatalogueBrand=Brembo