moje oferty zapraszam do dodawania waszych :Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jaki płyn dot.??? szczere porady
witam moja golfina ma problem ze sprzęgłem więc mam poradę wymienić płyn dot. mam auto 4 lata nigdy go nie wymieniałem znajomy też wieć chyba jest czas dodam że podczas hamowania nie ma po czasie efektu hamowania więc jak płyn proponujecie mi
moje oferty zapraszam do dodawania waszych :
moje oferty zapraszam do dodawania waszych :-

ssiiwwyyy - Badacz tematu
ssiiwwyyy, według mnie nie ważne jakiej firmy kupisz płyn hamulcowy. Ważne aby go wymieniać. Ja akurat używam Textara DOT4 i nie narzekam. A płyn wymieniam co roku.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
a nie patrzysz na tem wrzenia
a jak go wymieniasz z całego układu napisz mi na pw krok po kroku jak możesz 
a jak go wymieniasz z całego układu napisz mi na pw krok po kroku jak możesz 
-

Witajcie
Ja chętnie wymienił bym u siebie płyn hamulcowy bo tak jak mam tego golfa od 7 lat ani razu nie był wymieniany i tu jest własnie problem bo boje sie że może coś sie zapsuć (żeby nie powiedzieć inaczej
). A takie pytanie czy gra jest warta świeczki tzn. są jakies spektakularne różnice bo ogólnie nie narzekam na hamowanie, wiadomo zawsze mogło by być lepiej. A wielu mechaników twierdzi że nie jest potrzebna wymiana płynu bo to obieg zamknięty, ja sie z tym oczywiście nie zgadzam ale co ja tam wiem 
Ja chętnie wymienił bym u siebie płyn hamulcowy bo tak jak mam tego golfa od 7 lat ani razu nie był wymieniany i tu jest własnie problem bo boje sie że może coś sie zapsuć (żeby nie powiedzieć inaczej
). A takie pytanie czy gra jest warta świeczki tzn. są jakies spektakularne różnice bo ogólnie nie narzekam na hamowanie, wiadomo zawsze mogło by być lepiej. A wielu mechaników twierdzi że nie jest potrzebna wymiana płynu bo to obieg zamknięty, ja sie z tym oczywiście nie zgadzam ale co ja tam wiem 
-

adziok09 - Badacz tematu
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Spektakularnych różnic nie odczujesz , ale jak wymienisz to będziesz miał przynajmniej pewność że płyn nie zagotuje się przy częstym hamowaniu czego nie można powiedzieć o starym. Płyn hamulcowy zaleca się wymieniać co 2 lata 

-

fuqet1 - Badacz tematu
- Rocznik: 94
- Silnik: 1400 ABD
fuqet1 napisał(a):panowie a jaki płyn kupić z linku
Obojętnie który ważne żeby był dot-4 , bo dot 3 ma troszkę niższą temperaturę wrzenia
Wszystkie płyny powinny mieć taki sam skład więc nie ma różnicy czy zalejesz k2 trw czy boscha. A cena to raczej narzut marży sprzedającego i bajki która jest w opisie .
Ja mam orlenowski i nie ma z nim problemu

-

fuqet1 - Badacz tematu
- Rocznik: 94
- Silnik: 1400 ABD
-

przeważnie na końcu układu czyli w sprzęgle na wysprzęgliku , w układzie hamulcowym - cylinderki lub zaciski 

-

pietrasiak2 - Members
głupi problem mam z tyłem odkręcam śrubę na imbusa bo podejrzewam ze tym ma się odpowietrzać a tam nic nic nie ma pusto sucho to myślę może jednak ten dzyndzyk co ma płyn się wydobywać lecz się ukręcił i nie było widać żeby coś miało tam być bo był pusty więc o co tu chodzi
płyn nowy zalałem było go mało i był bardzo brudnyyyy udało mmi się tylko odpowietrzyć lewe koło prawego nie dało się odkręcić
i sprzęgiełko bardzo brudny było a i troszkę skrzypi ten wyprzęgli czy to normalne
[ Dodano: 2014-05-22, 09:02 ]
panowie zerwałem śrubę od odpowietrzania w tylni kole teraz co mam zrobić żeby wymienić płyn
nie chcę za bardzo wydawać za dużo kasy 
płyn nowy zalałem było go mało i był bardzo brudnyyyy udało mmi się tylko odpowietrzyć lewe koło prawego nie dało się odkręcić
i sprzęgiełko bardzo brudny było a i troszkę skrzypi ten wyprzęgli czy to normalne
[ Dodano: 2014-05-22, 09:02 ]
panowie zerwałem śrubę od odpowietrzania w tylni kole teraz co mam zrobić żeby wymienić płyn
nie chcę za bardzo wydawać za dużo kasy 
-