Wydaje mi się, że tył mi już za bardzo nie hamuje. Jaki jest koszt kompletu rozsądnych części do wymiany ?
na allegro widzę jakby tylko jeden zestaw za 250zł a tutaj coś nie mogę znaleźć takich tematów.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
przemke, zakładam ze masz bębny przy tym silniku. Pierwsze pytanie czy same bębny wymagają wymiany bo to najdroższy element, musisz zdjąć ocenić czy jest ran lub jakieś większe nierówności. resztę masz np tu, taniej niekoniecznie szukaj to ma być dobrej firmy http://www.tomczesci.pl/index.php/produ ... -iii-3.htm chociaż napewno za pół tej ceny marny zamiennik da się kupić
- pablomed
- Members
Tak, mam bębny (1.8aam wersja GL)
Nie da się tego łatwo zamienić na tarcze
?
Dzięki za info, rozbieraniem raczej się zajmie mechanik
Czyli komplet do hamulców na tył przyzwoitej jakości to blisko 500zl !? (liczę z linak który podałeś +2 bębny LPR). Znacznie drożej niż przód!
Będę musiał chyba pójść po kosztach. Ja już w mojego niestety nie będę pakował za bardzo kasy. Rdza i problemy z uszczelniaczami. robienie tego wszystkiego to z 1000zl. na zimę chyba sprzedam auto i trzeba będzie na przyszly rok zbierać kasę na nowsze auto z którym Rudy Roman tak się nie lubi
Nie da się tego łatwo zamienić na tarcze
?
Dzięki za info, rozbieraniem raczej się zajmie mechanik
Czyli komplet do hamulców na tył przyzwoitej jakości to blisko 500zl !? (liczę z linak który podałeś +2 bębny LPR). Znacznie drożej niż przód!
Będę musiał chyba pójść po kosztach. Ja już w mojego niestety nie będę pakował za bardzo kasy. Rdza i problemy z uszczelniaczami. robienie tego wszystkiego to z 1000zl. na zimę chyba sprzedam auto i trzeba będzie na przyszly rok zbierać kasę na nowsze auto z którym Rudy Roman tak się nie lubi

- przemke
- Badacz tematu
przemke, w tej sytuacji rozbiórka i ocena co wymaga zmiany a co nie, póki mechanik nie zdejmie bębnów to nie będzie wiadomo. Poza tym - sa różne sposoby zrobić dobrze i tani. Jak były czasy że nie było tanich niezłych zamienników to do mojej jetty zanitowałem okładziny hamulcowe do szczęk od malucha - wymiar ten sam. Za jakieś 10-20 złotych
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1