Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hamulec ręczny
Mam pytanie jak naciągnąć linke od ręcznego? W moim odczuciu jest ona luźna i musze strasznie wysoko zaciągać wajche żeby hamulec coś trzymał
-

$kubi - Gaduła
musisz tunel środkowy odkręcić i tam jest taki fajny patent do naciągania
zaraz za dźwignia ręcznego mięczy siedzeniami 
zaraz za dźwignia ręcznego mięczy siedzeniami 
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zaciagsz reczny na 4 zabek i tak długo podciagasz obie lineczki równo tam w kanale az bembny niebedą sie dały gołymi rekoma przekrecic
to opis ksiązkowy i sie sprawdza
a w tym kanale jest taka mała jakby waga to ta blaszka do której sa lineczki przykrecone to taki regulator zeby oba koła równo ciagneły na ręcznym
to opis ksiązkowy i sie sprawdza
a w tym kanale jest taka mała jakby waga to ta blaszka do której sa lineczki przykrecone to taki regulator zeby oba koła równo ciagneły na ręcznym
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
dziabi3 napisał(a):a w tym kanale jest taka mała jakby waga to ta blaszka do której sa lineczki przykrecone to taki regulator zeby oba koła równo ciagneły na ręcznym
to jest ten patent
jak go zobaczysz to odrazu skumasz o co biegaMoje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ja mam z tym problem
jedna linka jakby nie chce się wogóle naciągać i koło nie hamuje na ręcznym. Wygląda to tak że kiedy ciągne za wajche jedna linka sie normalnie naciąga i widać że wychodzi z tych osłon, a druga tylko sie lekko naszpanuje, niw wychodzi z osłony a ta niby waga po stronie tej linki pozostaje w tyle kiedy tamta się dalej naciąga. W efekcie mam ręczny na 1 koło
próbowałem coś z tym zrobić i nic, jakby ta linka była przyspawana na drugim jej końcu 
jedna linka jakby nie chce się wogóle naciągać i koło nie hamuje na ręcznym. Wygląda to tak że kiedy ciągne za wajche jedna linka sie normalnie naciąga i widać że wychodzi z tych osłon, a druga tylko sie lekko naszpanuje, niw wychodzi z osłony a ta niby waga po stronie tej linki pozostaje w tyle kiedy tamta się dalej naciąga. W efekcie mam ręczny na 1 koło
próbowałem coś z tym zrobić i nic, jakby ta linka była przyspawana na drugim jej końcu 
-

$kubi - Gaduła
to albo ci sie linka zapiekła albo trzeba zobaczyc co sie stało z samo regulatorem w bebnach jesli masz bebny
a jak tarcze to trzeba popatrzec i pokumac troche popserwowac i napisz cos wiecej
a jak masz bebny to zdejmij i popatrz
jak chcesz zdemontowac bebny to poczytaj instrukcje bo tam jest taki trik ze wkadasz srubokret e dziure po szpilce i odblokowujesz samoregulator i szczeki nie blokują bebna a raczej progu na bebnie który jest po zuzyciu bebna w znacznym stopniu
a jak tarcze to trzeba popatrzec i pokumac troche popserwowac i napisz cos wiecej
a jak masz bebny to zdejmij i popatrz
jak chcesz zdemontowac bebny to poczytaj instrukcje bo tam jest taki trik ze wkadasz srubokret e dziure po szpilce i odblokowujesz samoregulator i szczeki nie blokują bebna a raczej progu na bebnie który jest po zuzyciu bebna w znacznym stopniu
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
• Strona 1 z 1