Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa III. Mam problem ze zlokalizowaniem pisków dochodzących z układu hamulcowego. Dziwne skrzypienie jest słyszalne w momencie zwalniania hamulce nożnego lub zwalniania hamulca ręcznego. Wydaje mi się,że piszczenie dochodzi gdzieś ze środka. Proszę o podpowiedź jak to można zlokalizować i w jaki sposób wyeliminować.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
masz bebny czy tarcze z tylu
mozesz miec juz zjechane szczeki bac klocki hamulcowe!
Piszez ze piszczenie jest przy zwalnianiu hamulca recznego wiec moze byc to tez linka albo jak masz bebny (a zapewne masz) moga byc jakies prwzynki w bebnie.
Musisz zrobic to co powiedzial ted3, czyli kola wek i najlepiej jak by byla jeszcze jedna osoba ktora by wciskala badz zaciagala hamulec, wtedy bedziesz slyszal z kad dochodza te dzwieki i ewentualnie szukac dalej
mozesz miec juz zjechane szczeki bac klocki hamulcowe!
Piszez ze piszczenie jest przy zwalnianiu hamulca recznego wiec moze byc to tez linka albo jak masz bebny (a zapewne masz) moga byc jakies prwzynki w bebnie.
Musisz zrobic to co powiedzial ted3, czyli kola wek i najlepiej jak by byla jeszcze jedna osoba ktora by wciskala badz zaciagala hamulec, wtedy bedziesz slyszal z kad dochodza te dzwieki i ewentualnie szukac dalej
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
Słuchaj, wiem o co chodzi z tym piskiem kiedy puszczasz pedał hamulca albo zwalniasz dzwignię ręcznego, moj kolega w golfie mial to samo i ja mam ale ja sie w robienie tego nie bawie, kolega to robil 2 razy i po krotkim czasie to znow piszczy, mi mechaniorzy mowili ze to jakies zurzycia- guzik nie zurzycia, tam sa tloczki ktore wystarczy nasmarowac bo piszcza, w tylnych kolach to sie znajduje i stamtad wlasnie dobiega ten pisk, troche obciach jak sie hamuje na miescie a tu laski ida i cos piszczy z Golfika ale co tam, powolutku jak puszczasz to jest gitara.Mozesz sie w to pobawic, moge Ci dokladnie napisac jak to zrobic bo kolega mi to moze dokladnie opisac.Pozdrowionka i nie smaruj okladzin jak Ci tu niektorzy cos sugeruja hehehe:)
- Uree
- Czytacz
• Strona 1 z 1