Witam
Musze wymienic cylinderki i szczeki w bebnach. Prosze o pomoc ile ta operaacja bedzie kosztowac, jakies nie glupie czesci i robocizna.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
piojda, jesli chcesz mieć zrobione z tyłu hamulce jak należy ,solidnie i byc zadowolonym z ich funkcjonowania to zapraszam jeśli masz ochote....częsci mogę ci również załatwić i za robocine myśle ze cię nie skrzywdzę a zrobie to taniej niż normalnie bys miał to robić w warsztacie...no chyba ze mechanikiem również jesteś i sam to sobie bedziesz robił.
łaksiak, moze potwierdzić moja pracę bo jej "serwisuje"gofra...
łaksiak, moze potwierdzić moja pracę bo jej "serwisuje"gofra...
Ostatnio edytowano 16 lis 2008, o 12:54 przez SotoM, łącznie edytowano 1 raz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
co do kupna szczęk hamulcowych i cylinderków to musisz znać średnicę bebna, bo było 2 rodzaje - ich średnica 200mm czy 230mm
to samo z cylinderkami hamulcowymi jaka srednica tłoczków w nich jest czy 15,9mm czy 17,5mm... i czy w aucie jest ABS...
to samo z cylinderkami hamulcowymi jaka srednica tłoczków w nich jest czy 15,9mm czy 17,5mm... i czy w aucie jest ABS...
-

SotoM - Members
SotoM sam sie za to nie zabieram, a twoja pomoc jak najbardziej wskazana. Odpisz gdzie i kiedy moge podjechac to obgadamy temat.
pozdrawiam złotą rączke
acha nie mam ABS, rozmiaru tez nie znam trzeba bedzie rozkrecic jeszcze raz
pozdrawiam złotą rączke
acha nie mam ABS, rozmiaru tez nie znam trzeba bedzie rozkrecic jeszcze raz
- piojda
- Berbeć
-

SotoM - Members
SotoM napisał(a):co do kupna szczęk hamulcowych i cylinderków to musisz znać średnicę bebna, bo było 2 rodzaje - ich średnica 200mm czy 230mm
Witam Podpinam się pod temat. Kolego jak można sprawdzić te średnice?? Trzeba rozkręcić bębenczy to gdzieś jest napisane, czy może zależy to od rocznika i wersji silnikowej??
-

mihał - Czytacz
mihał, tzn beben trzeba zmierzyć. najlepiej go zdiąc i zmierzyć średnice od od wewnatrz ale nie cayły beben mierzysz tylko od wewnątrz....ale jak ty masz 1.6 to masz raczej te 200mm....tylko nie wiadomo jakie cylinderki jaka średnica tłoczków w nich jest....
a propo bebna to w środku jest tylko podana maź zuzycie w mm.
a propo bebna to w środku jest tylko podana maź zuzycie w mm.
-

SotoM - Members
ja tez podepne sie do tematu . bylem wszoraj u SATOM na wymianie szczek i cylinderkow. powiem wam ze gosc wszystko czysci smaruje i przeglada. wie co robi.
pracuje w serwisie mietka i widac zawodostwo w jego wykonaniu.
za ta robote co mi zrobil powinienem zaplacic sporo wiecej. a jakims tam warsztacie zrobili by na odpieprz i napewno nie czyscili by wszystkiego smarowali itd. jak Grześ.
polecam wszystkim manego. potrafi to zrobic dobrze i za konkretne pieniazki. jak cos z autkie to bede walil do niego i jego sasiadaLeo pozdro i dzieki Grzegorz.

pracuje w serwisie mietka i widac zawodostwo w jego wykonaniu.
za ta robote co mi zrobil powinienem zaplacic sporo wiecej. a jakims tam warsztacie zrobili by na odpieprz i napewno nie czyscili by wszystkiego smarowali itd. jak Grześ.
polecam wszystkim manego. potrafi to zrobic dobrze i za konkretne pieniazki. jak cos z autkie to bede walil do niego i jego sasiadaLeo pozdro i dzieki Grzegorz.

- Gość
Anonymous napisał(a):ja tez podepne sie do tematu . bylem wszoraj u SATOM na wymianie szczek i cylinderkow. powiem wam ze gosc wszystko czysci smaruje i przeglada. wie co robi.pracuje w serwisie mietka i widac zawodostwo w jego wykonaniu.
![]()
![]()
zapomnialem sie zalogowac ale juz to naprawiam. to ja pisalem ten post.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła