Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Hamulce przednie szczęki
Panowie a ja mam trochę inny problem z hamulcem;/ mam GOLFA III i problem jest następujący: Byłem sie przejechać kilka razy zahamowałem i poczułem smród jakiejś spalenizny lecz jechałem dalej ok 400m musiałem sie zatrzymać a z przednich tarczy wydobywał sie dym;/ felga była tak gorąca ze nie szło jej dotknąć a o tarczy nie wspominają, po ostygnięciu ruszyłem najpierw sprawdzając czy szczęki sie nie zacięły "ruszając bez gazu" ruszył wiec stwierdziłem ze mogę jechać powoli do domu "mam niedaleko 1km" zajechałem zdjąłem kolo i okazało się ze lekko szczęki ocierają o tarcz z obu stron co to może być?? POMOCY!! Dodam ze okładziny wyglądają jak nowe wraz z tarcza widocznie były wymieniane bo posiadam autko jakieś 6m-c
- kita1988
- Berbeć
Dokładnie, sprawdź tłoczek.
Najlepiej rozbierz całe hamulce i wyczyść wszystkie elementy po których chodzą klocki hamulcowe (szczotką drucianą, jakimś ostrym narzędziem, żeby zdrapać wszelką rdze). To też może być przyczyną swobodnego poruszania się klocków.
Najlepiej rozbierz całe hamulce i wyczyść wszystkie elementy po których chodzą klocki hamulcowe (szczotką drucianą, jakimś ostrym narzędziem, żeby zdrapać wszelką rdze). To też może być przyczyną swobodnego poruszania się klocków.
- sebaa
- Administrator
• Strona 1 z 1