mam probelm. po wymianie tloczka w lewym przednim kole wogole nie mozna odpowietrzyc ukladu hamulcowego;/ dziala tylko reczny:( co moglo sie stac?? prosze o pomoc - pilne
[ Dodano: 2008-06-27, 17:52 ]
z hamulców tylnego koła płyn wycieka nawet nieźle, na początku też prawie nic nie leciało, natomiast z przednich nie wycieka nic:( nawet powietrza nie słychać;/
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
a patrzyłeś czy oppowietrznik nie jest czasem zapchany syfem.
wykręc go całkowicie z zacisku i powinien ciec płyn z tego otworu. jesli płyn bedzie leciał to odpowietrznik jes zabity syfem - weś igłe i powciskaj ja z jednej o drugiej strony odpowietrznika
[ Dodano: 2008-06-27, 17:57 ]
a pedał jest twardy czy mieki i wpada w podłogę??
wykręc go całkowicie z zacisku i powinien ciec płyn z tego otworu. jesli płyn bedzie leciał to odpowietrznik jes zabity syfem - weś igłe i powciskaj ja z jednej o drugiej strony odpowietrznika [ Dodano: 2008-06-27, 17:57 ]
a pedał jest twardy czy mieki i wpada w podłogę??
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
a jak odkręcałeś zacisk to zacisnołeś przewód aby ci płyn nie wyciekał czy go zostawiłeś i tak sobie ciekł az sam przestał??
bo jak tak to popa hamulcowa jest zapowietrzsona.
bo jak tak to popa hamulcowa jest zapowietrzsona.
-

SotoM - Members
a masz tam ABS czy zwykłe hable?? bo jak masz ABS to troche bedziesz musiał sie napedałować. a jak nie to próbuj odkręcać przewody przy pompie hamulcowej. poluzuj jedeną skcje jak pojdzie płyn to zakręć potem drugą sekcje jak pojdzie płyn - zakręć i potem juz tylko pozostaje pompować do tąd az przez odpowietrzniki pojdzie płyn. chyba ze masz zapchany elastyczny przewód hamulcowy. a własnie odkrec go od zacisku i zobacz czy płyn poleci. jak tak to cos zpieprzyłeś przy zacisku
-

SotoM - Members
• Strona 1 z 1