Witam, chciałem zapytać (jeśli było to przepraszam ale nie znalazłem) czy w 1.6GT Golfie3 97rok są tarcze z tyłu z piastami czy osobno [4x100], jaka najlepsza cena która idzie w parze w miare dobrą jakością. Pozdrawiam
Dobrze i Tanio, gwint skręcony jeżdzę jak dziadek, nie jara mnie szybka jazda
[ Dodano: 2015-01-09, 19:22 ] Mógłbym prosić o jakieś linki do aukcji?
Czy przy wymianie trzeba odkręcić srubę z piasty, czy tarcze są z łożyskami, czy wymieniać te łożyska jak są, proszę żeby się ktoś wypowiedział.
a po co ściągać piastę? jak tarcza się trzyma na jednej śrubie krzyżakowej kup w sklepie lepiej części, w razie czego lepiej z gwarancją. nie zapomnij o blaszkach do klocków jak by nie było w zestawie bo Twoje na 99% szlak trafi
VolDan napisał(a):jak tarcza się trzyma na jednej śrubie krzyżakowej
Dawido95 napisał(a):czy w 1.6GT Golfie3 97rok są tarcze z tyłu z piastami czy osobno
z tego co czytam chodzi o tarcze tył . Jeśli chodzi o tył tarcze to tarcza jest 226 mm . Przy wymianie tarcz z tyłu to proponuje kupić od razu łożyska i założyć z FAG , SKF . Złożysz raz i będziesz miał spokój .
W poniedziałek zapytam bo dziś juz zamknięte. Jeszcze takie pytanko czy w mk3 są też stożkowe jak w mk2 i da radę to wymienić w domowym zaciszu czy bez prasy się nie obejdzie? Wielkie dzięki za pomoc