Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
no tak tylko ze jeźdze samochodami roznymi na codzien i jakos pewniej mi jest z ABS'em. A w moim Gt'ku tak jakos nie pewnie sie czuje na deszczu przy hamowaniu-choć wymienilem opony i zawieszenie jest twardsze a co to będzie w zimie...
Nie Ważne Czym Jeździsz Liczy Się To Jak Tym Jeździsz ^^ Grr...
-

skoczek-10 - Czytacz
miałem te same obawy, nie mam ani ABS ani wspomagania po prostu Golf wersja SPARTAN i powiem Ci ze jestem mega zadowolony. jeżdze na Fulda Kristal Montero w zimie 185/65/14 mięcha z 5mm i nie narzekam. człowiek uczy się rozwagi w ten sposób, mniejsza predkość większy odstęp i zima przejeżdzona (jestem świeżym kierowcą) ABS, ESP czy ASR życia Ci nie uratują, wspomogą co najwyżej
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
skoczek-10, na śniegu brak absu jest lepszy niż jego posiadanie, wystarczy trochę wprawy
na czystym lodzie też Ci abs kompletnie nic nie da bo samochód będzie jechał i jechał i jechał
na czystym lodzie też Ci abs kompletnie nic nie da bo samochód będzie jechał i jechał i jechał
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
Opik napisał(a):skoczek-10, na śniegu brak absu jest lepszy niż jego posiadanie, wystarczy trochę wprawy
dokładnie a najważniejsze jest doświadczenie za kółkiem i troszkę przejechanych km .
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
Opik napisał(a):a ja w GTI nie mam npdobre opony, trochę wprawy i jest ok, w niektórych warunkach nawet lepiej niż z
Tak sobie tlumacz. Zima nawet jak bedzie mial Parkinsona w prawej nodze to Ci nie zastapi ABSu. Takie tlumaczenie jak sie go nie ma. Fakt latem moze i zbedny bajer, ale zima bardzo pomocny
W poprzednich autach tez nie mialem i tak samo gadalem jak Ty, ze po co to. Teraz nawet na szkle wciskam hamulec i nie martiwe sie, ze wylece do rowu
P.S. Skoro tak uciazliwy z niego system to dlaczeo juz w mk4 wychodzil seryjnie?

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Grzesiek2507 napisał(a):Tak sobie tlumacz. Zima nawet jak bedzie mial Parkinsona w prawej nodze to Ci nie zastapi ABSu. Takie tlumaczenie jak sie go nie ma. Fakt latem moze i zbedny bajer, ale zima bardzo pomocnyW poprzednich autach tez nie mialem i tak samo gadalem jak Ty, ze po co to. Teraz nawet na szkle wciskam hamulec i nie martiwe sie, ze wylece do rowu
P.S. Skoro tak uciazliwy z niego system to dlaczeo juz w mk4 wychodzil seryjnie?
jeżdżę innymi samochodami które mają ABS i nie odczuwam jakiś problemów z powodu jego braku, a sytuacji awaryjnych trochę już miałem
Tylko podstawa to dobre opony a nie 10 letnie szmaty
Pomocny jest na mokrym, czyli okres jesienny i w nieco mniejszym stopniu wiosna. Na kopnym śniegu jak poćwiczysz zahamujesz bez absu szybciej niż z nim. Wystarczy trochę poczytać i pooglądać, a później wyjść i pojeździć doskonaląc technikę na pustych drogach, a nie zapieprzając z pedałem w podłodze i polując na sarny
Wychodził seryjnie bo którymś roku był obowiązkowy ze względu na przepisy

-

Opik - Members
Gesiu_15 napisał(a):Opik napisał/a:
skoczek-10, na śniegu brak absu jest lepszy niż jego posiadanie, wystarczy trochę wprawy
dokładnie a najważniejsze jest doświadczenie za kółkiem i troszkę przejechanych km .
Panowie. Nie każdy jest kierowcą wrc i ścigał się po krętych , oblodzonych drogach wykonując na każdym zakręcie scandinavian flick .
A z wypowiedzi usera w innym temacie można wywnioskować że ma Ciężką nogę.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Ogolnie Opik, jest typem usera, ktory majac przy swojej padlinie 3 kola zachwalalby takie rozwiazanie
Ze lepiej sie prowadzi, mniejsze zuzycie paliwka itd. No coz, wszystko co ma zawsze jest najlepsze
Co do ABSu ja juz powiedzialem. Zima czy na mokrym chocbys mial zaawansowanego parkinsona to nie zahamujesz tak jak z nim. A ze masz bide edyszyn bez tego to juz nie moj problem
Ze lepiej sie prowadzi, mniejsze zuzycie paliwka itd. No coz, wszystko co ma zawsze jest najlepsze
Co do ABSu ja juz powiedzialem. Zima czy na mokrym chocbys mial zaawansowanego parkinsona to nie zahamujesz tak jak z nim. A ze masz bide edyszyn bez tego to juz nie moj problem

Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
Moj poprzedni "Europe":
-

Grzesiek2507 - Members
Grzesiek2507, padline to ty masz, ogarnij sobie te mega rarytasne popekane zderzaki i schodzacy lakier, zawias z tarpana tez mozesz wyrzucic
albo go sprzedaj w koncu i nie biadol od roku o tym bo sie juz nudne to robi, niestety jedne HCC szalu nie robia jak nic wiecej nie jest warte uwagi
I tyle z mojej strony, szkoda mi czasu na odpisywanie boldupowcowi ktory duzo gada a malo robi
albo go sprzedaj w koncu i nie biadol od roku o tym bo sie juz nudne to robi, niestety jedne HCC szalu nie robia jak nic wiecej nie jest warte uwagi
I tyle z mojej strony, szkoda mi czasu na odpisywanie boldupowcowi ktory duzo gada a malo robi
-

Opik - Members