Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwny problem z hamulcami
Siemka ! Juz po raz drugi zdarzyl mi się problem z hamulcami. ale zacznijmy od początku w sierpniu zmieniane byly klocki tarcze odpowietrzony uklad. W pazdzierniku wystapil problem taki ze pedal stał sie miekki. Zerow wycieków , plynu odpowiednia ilosc po odpowietrzeniu hamulce wrocily i pedał tez był w miare sztywny ale to nie bylo to co powinno. Dzisiaj problem powrocił. pedał miekki ledwo co hamuje i dodam jeszcze ze jak na wolnych obrotach pare razy szybciej popompuje obroty spadaja i auto gaśnie. Na wyłączonym silniku pedał jest bardziej sztywny . Co myślicie czy to pompa czy serwo ?
- szogunwgw
- Czytacz
Okazalo się że odpowietrzniki z tulu puszczaly ale jakis idiota je połamam ze nie mogę ich odkręcic . Chcialem caly zacisk wyciagnac to teraz przewod stawia opory . . . Normalnie juz nie moge . ..

- szogunwgw
- Czytacz
naspawaj nakrętkę i spróbuj odkręcić . Jak się nie uda to musisz rozwiernić , i na nowo nagwintować . 

-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
- szogunwgw
- Czytacz
-

Więc tak zainwestowałem w zestaw kluczy Więc udało mi się ściągnąć zaciski z tylu w jednym wystaje kawałek w drugim nic z przodu też kawałek jedynie w czwartym Jest odpowietrznik do ruszenia. Już mi ręce opadły i nie wiem czy szukać drugich czy z tymi coś zrobić aczkowiek ciekawe czy ktoś by chciał To zrobić
- szogunwgw
- Czytacz
-

- szogunwgw
- Czytacz
-

A zastanawiam sie nad tym czy mozliwe to ze auto sie zapowietrza przez to ze kiepsko bylo odpowietrzone tzn przez przewod a nie odpowietrznik i dlatego sie zapowietrza
?
[ Dodano: 2014-02-25, 13:26 ]
Po dwuktrotnym odpowietrzeniu hamulcy troche sie poprawilo hamowac hamuje reczny brzytwa ale wraz to nie to bo na wylaczonym pedal sztywny a jak odpale i naciskam to jest miekki ale teraz do podlogi nie idzie. i jak naciskam to faluja obroty a jak zimny to nawet zgasnie gdzie teraz moge szukac przyczyny. 4 zaciski zregerenowane .
? [ Dodano: 2014-02-25, 13:26 ]
Po dwuktrotnym odpowietrzeniu hamulcy troche sie poprawilo hamowac hamuje reczny brzytwa ale wraz to nie to bo na wylaczonym pedal sztywny a jak odpale i naciskam to jest miekki ale teraz do podlogi nie idzie. i jak naciskam to faluja obroty a jak zimny to nawet zgasnie gdzie teraz moge szukac przyczyny. 4 zaciski zregerenowane .
- szogunwgw
- Czytacz
• Strona 1 z 1