Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwny hamulec pomocy !!!
Witam, mam pytanko do was co to moze byc jak wsiadam do auta wlacze silnik juz pracuje naciskam z 2-3 razy na hamulec i robi sie taki twardy ze nie hamuje , czekam z 40sekund i zaraz robi sie sam z siebie miekki. I tak za kazzdym razem zanim rusze musze chwile poczekac. Kiedys tak nie mialam dopiero od jakis 2 miesiecy.
- olunia3000
- Berbeć
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a ja radze sprawdzic podcisnienia przy silniku. w szczegulnosci przewód gruby podcisnienia łaczacy pompe vacum przy silniku z Brakeassist(serwem) do niego podłaczone jest cienki przewód podcisnieniowy - sprawdż czy jest szczelny.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
witam mam identyczny problem.. może ktos rozwinąć temat.. jak sprawdzić tą popmę czy jest ok? bo nie chce kupować drugiej jeżeli ta jest ok.. u mnie problem pojawił się z dnia na dzień tzn aut stało dwa dni bo miałem inną usterkę nie zwiazaną z hamulcami.. a jak wyjechalem po 2 dniach to od razu mi twardniał ten hamulec.. ale też po kilki wciśnieciach.. tzn.. za pierwszym chamował ok, ostro puźniej jakby lżej i już coraz gozej tak jak by się pompował.. na końcu by twardy jak skała i hamował bardzo słabo..
zaraz idę popatrzeć na pompę moze coś wylukam.. wczoraj odpowierzyłem koła tzn przepchałem trochę płynu przez każde bo powietrza nie było w zadnym.. urwałem też odpowietrznik tylnego koła
został wkręcony wieć nic nie cieknie.. ale oglnie to nie mam pomysłu co z nim dalej zrobić, jak wykręcieć.. już mnie [cenzura]. ten golf jakiś taki delikatny jest..
[ Dodano: 2011-07-28, 09:25 ]
Juz znalazłem to był jeden z wezyków idących z pompy.. wiec u mnie obeszło się bez wymiany pompy..
a co do kolegi killah to ci powiem że nadgorliwość jest gorsza niż sraczka.. ale jak cię uraził mój skrót wulgaryzmu to spoko.. respekt man!
zaraz idę popatrzeć na pompę moze coś wylukam.. wczoraj odpowierzyłem koła tzn przepchałem trochę płynu przez każde bo powietrza nie było w zadnym.. urwałem też odpowietrznik tylnego koła
[ Dodano: 2011-07-28, 09:25 ]
Juz znalazłem to był jeden z wezyków idących z pompy.. wiec u mnie obeszło się bez wymiany pompy..
a co do kolegi killah to ci powiem że nadgorliwość jest gorsza niż sraczka.. ale jak cię uraził mój skrót wulgaryzmu to spoko.. respekt man!
Ostatnio edytowano 24 lip 2011, o 12:25 przez Klakier, łącznie edytowano 1 raz
- Klakier
- Berbeć
• Strona 1 z 1