Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dziwna sprawa z abs'em
Witam posiadam Golfa 3 rocznik 98 afn, bez absu, z tarczami z tłu. Jestem w trakcie wymiany wszystkich przewodów hamulcowych. Po skontaktowaniu się ze sklepem który oferuje kompletne zestawy przewodów hamulcowych, otrzymałem odpowiedź "że nie ma takiej możliwości że Golf 3 z tarczami z tyłu nie ma abs'u" i nie mają takiego zestawu przewodów, trzeba mierzyć samemu i teraz nasuwa się pytanie jak to jest możliwe? bo afn oryginalnie miał z tyłu tarcze, a sprawdzałem u siebie w golfie nie ma śladu abs'u żadnych czujników ząbków kontrolki itp. Proszę o wypowiedź ludzie którzy mają konkretne informacje na ten temat, pozdrawiam 

- raczek1112
- Berbeć
pogrzebałem trochę i w etce znalazłem info, wygląda na to że były AFN'y bez ABS'u
ale teraz jest problem bo w sklepie nie wiedzą jaki zestaw dobrać, bo mają kompletne przewody hamulcowe do Golfa 3 z tarczami z ABS'em, a o wersjach bez ABS'u nie słyszeli i ciężko im ogarnąć czy wszystko będzie się zgadzało, a nie ukrywam że wygodniej jest zamówić przewody docięte zarobione niż samemu się męczyć z mierzeniem itp 
ale teraz jest problem bo w sklepie nie wiedzą jaki zestaw dobrać, bo mają kompletne przewody hamulcowe do Golfa 3 z tarczami z ABS'em, a o wersjach bez ABS'u nie słyszeli i ciężko im ogarnąć czy wszystko będzie się zgadzało, a nie ukrywam że wygodniej jest zamówić przewody docięte zarobione niż samemu się męczyć z mierzeniem itp 
- raczek1112
- Berbeć
raczek1112 napisał(a):ale teraz jest problem bo w sklepie nie wiedzą jaki zestaw dobrać
Co to za sklep jest
Nie wiem czy w afn jest inna średnica przewodów hamulcowych. Jeśli nie ma to przecież można dobrać z innych wersji silnikowych chyba. Bo układ przewodów się za bardzo nie zmienia. Poza tym. Ileż to roboty wjechać na kanał lub podnośnik i pomierzyć xD
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
raczek1112, powiedzieli ci bzdurę, ja mam Vento z tarczami z tyłu i bez ABS, a to są te same rozmiary przewodów. Nie będę się powtarzał bo te wymiary sa podane na forum, ale jeśli wejdziesz na stronę jakiegokolwiek producenta zestawów przewodów to znajdziesz odpowiednie z jedną uwagą - brak w tych zestawach dwóch kawałków od korektora po pierwszy przewód elastyczny (17 cm lewy i chyba 1700 - nie jestem pewien - prawy - te musisz zamówić osobno na wymiar. Masz też katalog vagcat.com - tam po rejestracji darmowo wszystko znajdziesz - choodzi o to że te dwa kawałki nie mają własnych numertów VW , ale w katalogu jest słownie opisane że są i ile mają miec długości.
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1