ewidentnie trzyma mi hamulec przedni. Wymieniłem łożysko już z tego powodu, klocki ( bo ten jeden się zdarł i przegrzał), docisk z uszczelnieniem i przewód hamulcowy powrotni, ale dalej mi w jakiś dziwny sposób hamulec trzyma. Co jest??
Jeżdżę, ale po 50 km felga jest dość gorąca. Na oko wszystko powinno być dobrze bo tłoczek chodzi lekko i bez problemów.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
skoro trzyma trzeba odpowietrzyc
przy hamowaniu nagrzewa sie i ten p.ęcherzyk rosnie i rozpiera
możliwe żę cos nieszczelne ale najpierw odpowietrzyc trzeba spuscic płyn
jak nie pomoże to odpowietrzenie abs
a sprawdz poziom płynu możę za mało masz
przy hamowaniu nagrzewa sie i ten p.ęcherzyk rosnie i rozpiera
możliwe żę cos nieszczelne ale najpierw odpowietrzyc trzeba spuscic płyn
jak nie pomoże to odpowietrzenie abs
a sprawdz poziom płynu możę za mało masz
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
to tylko prawy hamulec się blokuje. Jakby był problem z hydrauliką to chyba oba koła by się grzały. Tak?
A od nowego tłoczka i uszczelnienia zacząłem ale nic się nie zmieniło.
Ciągle status: HELP.
Dziś wymieniam całe jarzmo na drugie-używane. Zobaczymy co się zmieni.
A od nowego tłoczka i uszczelnienia zacząłem ale nic się nie zmieniło.
Ciągle status: HELP.
Dziś wymieniam całe jarzmo na drugie-używane. Zobaczymy co się zmieni.
- Franc
- Czytacz
Witam Wszystkich serdecznie,
Franc, czy udało Ci się rozwiązać problem?
Posiadam Passata b4 z 1996 roku i ten sam problem (układ hamulcowy jest chyba podobny).
Wymieniłem przewód hamulcowy, zacisk zregenerowany 2x (dla pewności), wymieniłem płyn i dalej po przejechaniu paru kilometrów hamulec w lewym przednim kole trzyma..
Mechanik rozłożył ręce i stwierdził, żeby pompę ABS wymienić.
Co ciekawe wydaje mi się, że również w prawym tylnym kole hamulec zachowuje się podobnie. Czy pompa ABS może mieć na to wpływ? Dodam, że ABS działa bez zarzutów.
Pozdrawiam!
Karol
Franc, czy udało Ci się rozwiązać problem?
Posiadam Passata b4 z 1996 roku i ten sam problem (układ hamulcowy jest chyba podobny).
Wymieniłem przewód hamulcowy, zacisk zregenerowany 2x (dla pewności), wymieniłem płyn i dalej po przejechaniu paru kilometrów hamulec w lewym przednim kole trzyma..
Mechanik rozłożył ręce i stwierdził, żeby pompę ABS wymienić.
Co ciekawe wydaje mi się, że również w prawym tylnym kole hamulec zachowuje się podobnie. Czy pompa ABS może mieć na to wpływ? Dodam, że ABS działa bez zarzutów.
Pozdrawiam!
Karol
- kakus
- Berbeć
Franc napisał(a):Okazało się że w końcowym desperackim ruchu wystarczyło poluźnić łożysko koła.
Od jego wymiany się zaczęło, ale widać za mocno było dokręcone i to nie hamulce trzymały. Spróbuj.
jeśli to nie pomoze radze wyciągnąć zbiorniczek na płyn chamulcowy, wylać wszystko z niego i dobrze go wypłukac pod gorącą wodą,przedmuchać sprężonym powietrzem zeby zadnej wody w nim nie zostało, zamontowac zbiorniczek tam gdzie trza, zalać nowym płynem i śmigać bez zapieczonych kół.
SPRAWDZONE na nie jednym aucie i nie tylko GOLFIE

-

krysek0309 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1