Witam. Szykuję się do wymiany tylnych bębnów i szczęk. Te które mam strasznie już trą przy hamowaniu. Mam w planach wymianę na nowe bębny, szczęki, sprężynki, łożyska itd. Znalazłem na allegro taki zestaw
http://allegro.pl/szczeki-brembo-lozysk ... 79431.html
tylko że muszę jeszcze się skontaktować z tym sklepem, czy mają do tego jeszcze bębny od Brembo.
Możecie się coś wypowiedzieć na temat takiego zestawu? Czy może lepiej kupować osobno wszystko?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Co sądzicie o tym zestawie hamulcowym na tył Brembo?
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
- Ardius
- Czytacz
Ardius, kompletnie nie wiadomo jakich producenetów części wchodzą w skład zestawu, niby tył nie jest tak ważny i pewnie by się z poczatku sprawdził, ale moze okazać się że po roku wszystkie bebeszki w bęnie będa skorodowane i do wymiany - ja bym nie kupił. Łożyska napewno w tym zestawie sa najgorsze z możliwych - to musi trochę kosztowac żeby było dobre. Radze skompletuj co potrzeba w sklepie, może nie wszystkie elementy musisz zmieniać.
- pablomed
- Members
Też to biorę pod uwagę. Boję się tylko zdjąć teraz jeden bęben do sprawdzenia co w trawie piszczy. Kiedyś przez złe dokręcenie łożyska uwaliłem dwie sztuki w mojej dawnej Vectrze A 
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
- Ardius
- Czytacz
• Strona 1 z 1