możę temat pojawiał sięjeśli tak to poproszę o linki ja nieznalazłem
mam całą tylną belke z hamulcami tarczowymi i chciał bym wymienic swoje bębnowe golf 1.4 93r
co nalerzy poprzekładac ? piasty wystarczą? i jak podłonczyć zaciski ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
i tak będe musiał całość przekładać bo zacisków od tarczowych odkręcić nie mogę a co za tym idzie nie zdejmę tarczy i całegj piasty która mocowana jest na te 4 śruby ukryte za tarczą
ktoś mi poradzi jak najlepiej belkę przekręcić? muszę auto chyba podnieść dość wysoko czy jak?
ktoś mi poradzi jak najlepiej belkę przekręcić? muszę auto chyba podnieść dość wysoko czy jak?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
a z tymi hamulcami jeszcze a linki od ręcznego tez trzeba przełożyć? będzie wszystko pasowało. a i jeszcze jedno pytanie mam tarcze od poprzedniego golfa a teraz mam bębny ale jest abs to wystarczy kupić tarcze żeby przykręcić ten pierscien od absu czy jak to jest??
- Mariusz164
- Badacz tematu
tarcza ma mieć pierścień już wbity w sobie, zwykle mają wszystkie ale zwróć na to uwagę kupując żeby był bo będzie troszkę kłopotu stary wyjać i ustawić na pozycji jak trzeba w nowej tarczy, a linki do tarcz są inne ale to nie pieniądz: po 25 zeta jedna
[ Dodano: 2009-09-20, 20:08 ]
[ Dodano: 2009-09-20, 20:08 ]
ale z czym masz tam kłopot, przecież to potężne śróby, porządny klucz młot i puszczają. Co się stało - obrobiły się?k-m-r1 napisał(a):bo zacisków od tarczowych odkręcić nie mogę
- pablomed
- Members
aha no nie tak zle bo ja mam dobre linki z poprzedniego golfa bo stoi po wypadku a hamulce będa wzmocnione bo na bebnach ręczny wogole nie reaguje nawet a linki naciągnięte na maxa heh.
- Mariusz164
- Badacz tematu
cieżko mi było dojsc do srub wd-40 albo cx80 niepomogło trzymają jak chol...aale z czym masz tam kłopot, przecież to potężne śróby, porządny klucz młot i puszczają. Co się stało - obrobiły się?
obecnie jeżdze wiele i czasu nie mam na prekłądke
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Jak się zmienia z bębnów na tarcze to trzeba też zmienić linki od ręcznego bo są inne do tarcz (przede wszystkim 2x droższe), sam będę u siebie to robił bo mam cały zestaw ale chyba dopiero po zimie do tego zregeneruję sobie zaciski, kupię nowe łożyska, pomaluję i będzie można zakładać + nowy płyn hamulcowy
-

shibbyOP - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe