Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Bęben się nie kręci!
Witam dzisiaj wymieniłem komplet szczęk prawego i lewego koła o tuż gdy przy zakładaniu bębna obydwa hamulce jednego koła bardzo mocno trzymają i nie da rady przekręcić bębna w czym może być problem? dodam jeszcze że przy starych bardzo szczękach bęben też ciężko się kręcił w czym może być problem (ręczny?, czy cylinderek?)
- boberrox
- Berbeć
Nie wiem jeszcze jak jest w golfie bo nie razbieralem ale nie ma tam przypadkiem regulacji? Taka hmmm... sruba z gwintem z 2 stron pomiedzy szczekami? W oplu wystarczylo krecic w 1 badz 2 strone i szczeki rozchodzily sie i schodzily w bebnie
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
popuść linki ręcznego ich regulacja znajduje się pod tylną popielniczką jeśli to nie pomoże podnieś samoregulator który znajduje się pod cylinderkiem od przodu samochodu nałóż bęben i wtedy zobacz. Jakby cylinderek się "skończył" to by ciekł nic poza tym no co za tym idzie nie rozpierałby szczęk.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
koledzy podepne sie pod temata z zapytaniem dotyczącym tych nakretek pod popielniczka, czy można tam ustawić wysokość ręcznego czy tak jak w moim przypadku ręczny trzyma bardzo wysoko to ostateczność jak jest to wymiana szczęk????????
-

krysek0309 - Badacz tematu
mozesz spróbować wykręcić te linki co powinno obnizyć reczny, warto tez zajzeć do bebna czy wszystko działa jak nalezy i zobaczyć ogolny stan szczęk
jak coś to pisz a coś doradze
jak coś to pisz a coś doradze

Mój Concept
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html
<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
moj-golf/vw-mk3-cabrio-concept-by-jasko-t43936.html<b>"Nie ważne fele, kolor, marka, produkcja zalewaj, pal, ruszaj"</b>
-

jasiu0997 - Members
Powiem wam że chyba doszedłem do problemu, szczęki oczywiście wymieniłem dzień wcześniej bo ich wgl. nie było
dlatego samochód mi chamował samym przodem, linki od ręcznego wymieniłem bo tamten ręczny trzymał mi bardzo mocno no i zapewne był bardzo stary więc bęben się nie kręcił nawet na starych szczękach ale szczęki są nowe, linka od ręcznego nowa i jest wszystko w porządku polecam wymianę linki od ręcznego a najlepiej dwie odrazu
Chciał bym was prosić o pomoc w tym temacie
http://www.golf3.pl/topics4/3-male-problemy-vt43905.htm#372107
dlatego samochód mi chamował samym przodem, linki od ręcznego wymieniłem bo tamten ręczny trzymał mi bardzo mocno no i zapewne był bardzo stary więc bęben się nie kręcił nawet na starych szczękach ale szczęki są nowe, linka od ręcznego nowa i jest wszystko w porządku polecam wymianę linki od ręcznego a najlepiej dwie odrazu
Chciał bym was prosić o pomoc w tym temacie
http://www.golf3.pl/topics4/3-male-problemy-vt43905.htm#372107
- boberrox
- Berbeć
pk dzieko spróbuje jak radzijasiu0997, i zobacze czy sie poprawiło
[ Dodano: 2012-04-23, 20:14 ]
Ręczny podcągnięty zapina sie na dwa ząbki tyle ze u samego dołu a nie tak jak wcześniej u samej góry (wajcha prawie w pionie
) a co do stanu szczęk to jeszce są w miare na moje oko, najwarzniejsze że trzyma jak fiks 
[ Dodano: 2012-04-23, 20:14 ]
Ręczny podcągnięty zapina sie na dwa ząbki tyle ze u samego dołu a nie tak jak wcześniej u samej góry (wajcha prawie w pionie
) a co do stanu szczęk to jeszce są w miare na moje oko, najwarzniejsze że trzyma jak fiks -

krysek0309 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1