Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zaślepka króćca - wywaliło podczas jazdy
Dziś podczas odpalania mojego golfa (dodam że przy -15) wysadziło zaślepkę w króćcu od płynu chłodniczego. Czy może to być spowodowane tym że ktoś może dolał wody do płynu chłodniczego?
Ostatnio edytowano 7 kwi 2014, o 07:06 przez carrie86, łącznie edytowano 1 raz
-

carrie86 - Czytacz
Nie ma czegoś takiego.carrie86 napisał(a):No to będzie trzeba wymienić płyn na zimowy
Zimowy i letni to masz płyn do spryskiwaczy,a nie płyn chłodniczy.
Zaślepkę wywaliło ci prawdopodobnie,przez to,że słabo trzymała ją zawleczka.
Jeżeli w układzie masz np. Borygo,to dolewanie wody do niego to głupota,natomiast są płyny chłodnicze,które należy mieszać z wodą.carrie86 napisał(a):Czy może to być spowodowane tym że ktoś może dolał wody do płynu chłodniczego?
Jak masz Borygo,Petrygo,czy inny płyn,do którego nie powinno dolewać się wody,a ktoś ją dolał,to zlej tą mieszankę i zalej pełnowartościowym płynem chłodniczym.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
łukasz1983 napisał(a):Nie ma czegoś takiego.carrie86 napisał(a):No to będzie trzeba wymienić płyn na zimowy
Zimowy i letni to masz płyn do spryskiwaczy,a nie płyn chłodniczy.
Zaślepkę wywaliło ci prawdopodobnie,przez to,że słabo trzymała ją zawleczka.
Pisząc o wymianie, właśnie chodziło mi o wymianę tej mieszanki, którą ktoś tam nalał.
A jeżeli to wina tej plastikowej zawleczki, czy można ją jakoś zamienić? lub przykleić zaślepkę? Bo nie orientuję się czy tylko same zawleczki gdzieś sprzedają.

-

carrie86 - Czytacz
najlepiej spuść ten płyn przez odpięcie dolnego węża od chłodnicy i zalej na nowo Borygo , Petrygo . A co do zawleczki kupisz w sklepie motoryzacyjnym bezproblemu
ja kiedyś kupowałem bo zgubiłem
ja kiedyś kupowałem bo zgubiłem-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
carrie86, Zawleczka jest metalowa,zaślepka jest z plastiku,a czy sprzedają je osobno to ci nie powiem,bo nie wiem.
Idź do sklepu motoryzacyjnego i się popytaj,czy mają zaślepkę i zawleczkę do króćca.
Idź do sklepu motoryzacyjnego i się popytaj,czy mają zaślepkę i zawleczkę do króćca.
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983 napisał(a):carrie86, Zawleczka jest metalowa,zaślepka jest z plastiku,a czy sprzedają je osobno to ci nie powiem,bo nie wiem.
U mnie niestety jest metalowa tylko przy czujniku temp. a plastikowa przy zaślepce.

-

carrie86 - Czytacz
carrie86 ja miałem króciec na wierzchu odkręcony , poszedłem do sklepu i dobrałem zawleczkę plastikową bo taka u mnie była
korek też miał , także raczej nie ma problemu z dokupieniem takich drobnych rzeczy 
korek też miał , także raczej nie ma problemu z dokupieniem takich drobnych rzeczy 
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
-

łukasz1983 - Members