Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uczelniacz do chłodnic
W moim gti-czku mam problem. Mianowicie w chłodnicy na dolnym lewym rogu (będąc na przeciwko golfa) chłodnica zaczęła mi się pocić płynem i raz na jakiś czas kapnie jakaś kropla. Chciałem dosypać preparatu łatającego owe wycieki ale słyszałem od jednego żebym nie dodawał bo zakleji mi układ chłodzenia zaś od innego żebym śmiało to stosował bo on tak robił. Teraz nie wiem co robić. Wiem że to stosowanie tych preparatów nie będzie wieczne ale muszę coś zrobić bo szkoda pieniądze wyrzucać na płyn.
- Harry91
- Czytacz
To przed wsypaniem tego "cuda" obejrzyj jak się wymienia zapchaną nagrzewnicę, bo to prawie cały dzień dłubania.
Wymień chłodnicę na nową zamiast wsypywać "coś" do układu chłodzenia.
Chłodnicę wymienisz w max 3h, a nagrzewnicę ... uuu ... dłużej.
Wymień chłodnicę na nową zamiast wsypywać "coś" do układu chłodzenia.
Chłodnicę wymienisz w max 3h, a nagrzewnicę ... uuu ... dłużej.
-

prezesik - Members
Kup taki środek z firmy Wynn's jest to płyn a działa znakomicie, pewnie usuwa drobne wycieki. Tu masz link - http://www.wynns.pl/top/view_product.php?product=637
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
że nagrzewnice się długo wymienia to wiem bo w starym golfie wymieniałem i spędziłem przy tym cały weekend. (wiadomo piwko papierosek bez pośpiechu a ręce i tak pokaleczone)
mam chłodnice wrecz nowa ale od 1.8 i nie pasuje do 2.0 bo robiłem przymiarki.
adik a stosowałes ten płyn?
mam chłodnice wrecz nowa ale od 1.8 i nie pasuje do 2.0 bo robiłem przymiarki.
adik a stosowałes ten płyn?
- Harry91
- Czytacz
Harry91, na warsztacie przy drobnych wyciekach tylko to stosujemy i każdy zadowolony. Cena nie jest wygórowana więc można zalać ale na prawdę polecam.
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Nadwozie: kombi
Ja stosowałem swojego czasu takie preparaty w proszku ale w cierzarówkach i maszynach budowlanych i dawały rade..
Z jedna aplikacja nie powinna zaszkodzić ale nadal to jest leczenie syfa pudrem.
Kup poxiline i zalep w miejscu gdzie sie poci ja kiedyś tak załatałem interculer.
Z jedna aplikacja nie powinna zaszkodzić ale nadal to jest leczenie syfa pudrem.
Kup poxiline i zalep w miejscu gdzie sie poci ja kiedyś tak załatałem interculer.
- brzesiu
- Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1z
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie da się tam zakleić skutecznie bo cieknie z powodu korozji obejmy która "puchnie" i zaraz klej rozwali. Kolego mam z tym pewne doświadczenia własne: zakleisz albo nasypiesz uszczelniacza a za parę miesięcy wrócisz do tematu. Nie ma sensu, potrzebna ci dobra chłodnica, możesz oczywiście zaryzykowac używaną, oglądając właśnie dolne rogi - czy obejmy nie są za bardzo pordzewiałe
- pablomed
- Members
chłodnica skorodowały nic tylko do wymiany 80 zł na allegro z przesyłką wyjdzie
wymienc odrazu roboty na 2 godz max
u nie ciekło i łatanie czymkolwiek nie dało rady
a tylko sobie ukłąd zapaprałem
od tego swinstwa może zaszkodzic pompie wody i termostat mooze niedomykac sie
ogulnie to nie polecam nic co sie dosypuje do ukłądu chłodzenia bo nadmiar zbiera sie osadza przywiera itp a potem sa cuda
wymiec chłodnice i to co cieknie bedzie z głowy problem
a na szybko to poxipol ale i tak nie zatkasz wszstkiego bo koroduje łaczenie miedzy blaszkami i dupa
można jeszcze kombinowac z sylikonem okleic chłodnice ale też reki nie dam
wymienc odrazu roboty na 2 godz max
u nie ciekło i łatanie czymkolwiek nie dało rady
a tylko sobie ukłąd zapaprałem
od tego swinstwa może zaszkodzic pompie wody i termostat mooze niedomykac sie
ogulnie to nie polecam nic co sie dosypuje do ukłądu chłodzenia bo nadmiar zbiera sie osadza przywiera itp a potem sa cuda
wymiec chłodnice i to co cieknie bedzie z głowy problem
a na szybko to poxipol ale i tak nie zatkasz wszstkiego bo koroduje łaczenie miedzy blaszkami i dupa
można jeszcze kombinowac z sylikonem okleic chłodnice ale też reki nie dam
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1