Temperatura

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Temperatura

Postprzez Filip » 9 wrz 2013, o 08:39

Witam :)

Autko to golfik 1.6 101km AFT bez gazu :)

Od dłuższego czasu mam mały problem z autkiem a mianowicie jeżeli temp. silnika jest w przedziale 40 - 70 St C i zatrzymuje się na skrzyżowaniu lub światłach strasznie trzęsie silnikiem , jak temp przekroczy 70 st silnik zachowuję się normalnie . Dodam że ostatnio wymienione było : pompa paliwa , filtr benzyny , reduktor ciśnienia paliwa , czujnik temperatury cieczy chłodzącej .
Filip
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 16:28
Lokalizacja: TSK

Temperatura

 

Postprzez AdiK__ » 9 wrz 2013, o 10:39

Termostat zmieniałeś?
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Filip » 9 wrz 2013, o 10:41

Termostat nie ruszany jeszcze
Filip
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 16:28
Lokalizacja: TSK

Postprzez AdiK__ » 9 wrz 2013, o 11:40

Zmień termostat to będzie dogrzany i problemy powinny zniknąć ;)
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 9 wrz 2013, o 12:03

termostat tłumaczy spadki temperatury, ale nie tłumaczy szarpania silnikiem. Termostat zmień, ale potem chyba dalsza dignoza komputerowa, czujnik temperatury itd.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Filip » 10 wrz 2013, o 06:54

Termostat lato czy zima trzyma temp. tak jak powinien . Co do diagnostyki byłem wczoraj na kompie i wyszło błąd czujnika położenia wałka rozrządu
Filip
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 16:28
Lokalizacja: TSK

Postprzez Luk83bb » 10 wrz 2013, o 12:50

jeśli sprawdzałeś na wyłączonym to ponoć zawsze jest ten błąd i to normalne...
Avatar użytkownika
Luk83bb
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 19:48
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez Filip » 11 wrz 2013, o 06:44

Czujnik położenia wałka rozrządu wywala też na zapalonym silniku . Wczoraj znów pod kompa i wyszło co go boli 3 błędy sondy lambda mamy bolączkę :-)
Filip
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 16:28
Lokalizacja: TSK





Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości