temperatura problem

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

temperatura problem

Postprzez piotrek-Ag » 5 mar 2014, o 12:02

Witam mam problem tzn z temperatura bo pokazuje mi 70 stopni a w kabinie jest zimno wymienilem czujnik ale to nic nie dalo prosze o pomoc
piotrek-Ag
Czytacz
 
Posty: 56
Dołączył(a): 19 gru 2012, o 21:49
Lokalizacja: POMORZE TAG!!!!!!!WWO

temperatura problem

 

Postprzez tomek:) » 5 mar 2014, o 13:52

wymien termostat, to powinno pomoc, a jak nie to klapka cieple-zimne powietrze.
tomek:)
Czytacz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 24 lis 2013, o 21:47
Lokalizacja: kolo

Postprzez 4thelement » 5 mar 2014, o 15:26

to i ja się podepnę pod temat
termostat wymieniony bo był walnięty, wszystko śmigało, wskazówka ładnie w pionie, do czasu kiedy nie wziąłem się za rozbiórkę zegarów. od tego czasu wskazówka max na 70'. Jest możliwość przestawienia wskazówki na osi wskaźnika? bo się zastanawiam czy nie przestawiłem jej w nieodpowiednie miejsce
4thelement
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 13:09
Lokalizacja: BB

Postprzez Gesiu_15 » 5 mar 2014, o 15:32

skoro po wymianie licznika ten problem , to szukaj problemu w liczniku , w wskazówce . :-)
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez 4thelement » 5 mar 2014, o 22:55

Gesiu_15, czyli jednak da się obrócić wskazówkę na ośce ;-)
4thelement
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 7 lut 2014, o 13:09
Lokalizacja: BB

Postprzez Szheyk » 14 mar 2014, o 01:44

Dobrze odpowietrz ukł chłodzenia , podnieś strone od kierowcy na lewarku (przód ) i niech się 2 razy wentylator włączy , naciskaj przewodyy od chł.
Avatar użytkownika
Szheyk
Badacz tematu
 
Posty: 218
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 16:12
Lokalizacja: NEL





Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości