Witam. Mam problem z moim golfem 1993, 1.8 gt. A mianowicie czujnik temperatury płynu chłodniczego pokazuje nie wiecej niz 70 stopni. Dzisiaj wymienilem czujnik i na nowym to samo. Rzeczywista temperatyra płynu jest wyzsza poniewaz termostat działa poprawnia puszcza duzy obieg, wentylator z chlodnicy rowniez wlacza sie poprawnie.
Jakies pomysly od czego moze byc to błedne wskazanie?
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
No to termostat. Innych opcji za bardzo nie masz, no może poza walniętym licznikiem (ale to bardzo rzadko)
To że puszcza duży obieg wcale nie znaczy że działa poprawnie:
Jest walnięty termostat
cały czas puszcza duży obieg
dolny wąż jest ciepły
nie dogrzewa się samochód
maks 70 stopni na blacie
To że puszcza duży obieg wcale nie znaczy że działa poprawnie:
Jest walnięty termostat
cały czas puszcza duży obieg
dolny wąż jest ciepły
nie dogrzewa się samochód
maks 70 stopni na blacie-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Musi się zagrzać trochę woda żeby dolny wąż był ciepły, nawet na w pełni otwartym od razu ciepły nie będzie
Wszystkie możliwe opcje masz podane wyżej, ja bym się skłaniał ku czujnikowi, mimo że nowy to potrafią być walnięte i na licznik dają błędną informację
Wszystkie możliwe opcje masz podane wyżej, ja bym się skłaniał ku czujnikowi, mimo że nowy to potrafią być walnięte i na licznik dają błędną informację
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Górny wąz byl juz cieply a dolny dalej zimny wiec termostat raczej dziala poprawnie. Moze wlasnie ten czujnik nowy tez byc walniety, sprawdze go jutro wrzucajac go do goracej wody poprostu, zobaczymy co wtedy pokaze licznik 

- jacus91
- Berbeć
co prawda to prawda oryginalny wiecej PLN ale nie bedziesz wymieniał kilka sztuk
sam tak miałęm dopiero oryginalny pokazuje prawiedłowo
no prawie prawidłowo
[ Dodano: 2012-11-06, 23:09 ]
mi sprzedawca wymyślałbo nie było opaski i dawałzamienniki to z niebieskim to z białym ...
i miałęm dość w koncu muwie że albo sie tak bawimy ale na jego koszt i niech rozlicza sie z mechanikiem albo da coś dobrego
i postarał sie
sam tak miałęm dopiero oryginalny pokazuje prawiedłowo
no prawie prawidłowo
[ Dodano: 2012-11-06, 23:09 ]
mi sprzedawca wymyślałbo nie było opaski i dawałzamienniki to z niebieskim to z białym ...
i miałęm dość w koncu muwie że albo sie tak bawimy ale na jego koszt i niech rozlicza sie z mechanikiem albo da coś dobrego
i postarał sie

Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1