Poblem z uciekajacym plnem chlodniczym

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Poblem z uciekajacym plnem chlodniczym

Postprzez goral987 » 11 lip 2013, o 12:33

Witam mam golfa 1.6 benzyna gaz zauwazylem ostatnio pod nim jakas duza plame...zauwazylem tez ze ubylo mi plynu chlodniczego. lecz weze i zbiorniczek sa u mnie okej oraz chlodnica tez bo niedawno zostala wymieniana. stalem przed otwarta maska a plama byla po mojej lewej stronie tak jak by pod alternatorem lub troche za nim...wie ktos od czego to moze byc??? prosze o pomoc i z gory dziekuje !!! :-)
goral987
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 01:02
Lokalizacja: Krośniewice

Poblem z uciekajacym plnem chlodniczym

 

Postprzez Opik » 11 lip 2013, o 13:06

pompa wody
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez łukasz1983 » 11 lip 2013, o 15:33

Tak jak wyżej poszła pompa wody.
A co za tym idzie czeka cię wymiana pompy (i rozrządu,jeśli twój silnik ma kod ABU.)
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez goral987 » 11 lip 2013, o 17:24

tak samo mowil mi kolega wlasnie..dzieki wielkie za odpowiedzi
goral987
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 28 lut 2013, o 01:02
Lokalizacja: Krośniewice

Postprzez DjRider89 » 3 wrz 2013, o 23:51

Zgadzam sie z kolega powyzej ja zmienilem pompe wody bo byla juz zmeczona , a i mialem jeszcze do zminy trojnik przy bloku tam tez uciekalo teraz mam spokoj pozdrawiam
Avatar użytkownika
DjRider89
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 11 lis 2011, o 23:03
Lokalizacja: Gorzow Wielkopolski

Postprzez Alen » 11 wrz 2013, o 22:22

Panowie ja mam podobny problem z tym ze tak. po pracy wieczorem wsiadam do samochodu odpalam i tak zapaliła sie kontrolka temperatury wody. dojechałem tak do domu bo miałem jakieś 2 km. i tak otwieram maske i patrze a tam pziom wody poniżej minimum. otwieram zbiornik było słychac tylko syk dolałem wody odpalam i jest ok. przejechałem tak troche km i nic kontrolka sie nie zapala silnik pracuje ok. znowu dziś zagladam pod maske i znowu troszke mniej płynu gdy dojechałem do domu i otkreciłem pojemnik wody na ciepłym silniku zabulgotało zasyczało i tyle. Sprawdziłem od razu korek od oleju i czysty nie ma masła ani niczego innego, sprawdziłem bagnet i też olej nie spieniony widać ze swieżo wymieniony bo była wymiana oleju. i pytanie czemu mogło ubyć płynu ??
Avatar użytkownika
Alen
Badacz tematu
 
Posty: 153
Dołączył(a): 14 kwi 2011, o 08:58
Lokalizacja: Ciechocinek / CAL





Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości