Witam
Mam problem z ubywającym płynem chłodniczym. Sytuacja wygląda następująca jak samochód stoi kilka dni to płyn trzyma poziom. Jak przejadę kilka kilometrów (jeszcze się nie rozgrzeje) to też jest elegancko. Ale jak pojade w dłuższą drogę to następnego dnia w zbiorniku pusto i musze wlać tak ok. 250ml. W oleju raczej płynu nie ma bo jest elegancko połowa na bagnecie.
Wycieków nie zauważyłem przy termostacie bo był wymieniany razem z obudową ok. poł roku temu
Prosze o rady
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Przypomniałem sobie jedną rzecz
Kilka tygodni temu zacieła mi się regulacja od temperatury tzn miałem na maksa ustawione gorace a z nawiewu lecialo zimne powietrze chociaż temperatura była 90 stopni po kilku przekreceniach już działało normalnie tak jakby coś się zacieło.
Kilka tygodni temu zacieła mi się regulacja od temperatury tzn miałem na maksa ustawione gorace a z nawiewu lecialo zimne powietrze chociaż temperatura była 90 stopni po kilku przekreceniach już działało normalnie tak jakby coś się zacieło.
-

adziok09 - Badacz tematu
adziok09 napisał(a):Przypomniałem sobie jedną rzecz
Pokrętło ciepło/zimno nie ma nic z ubytkiem płynu.Steruje ono tylko klaspami w zespole nawiewu.Jeśli masz ubytki i nie wiesz gdzie najłatwiej jest kupić dodatek typu uszczelniacz lub koloryzyjacy i wykryć

-

pietrasiak2 - Members
adziok09 napisał(a):aaa widzisz a ja myślałem że tam jest jakiś zawór. Czyli jak w środku jest sucho to nagrzewnice mogę wykluczyć
oczywiście

-

pietrasiak2 - Members
Dokładnie to samo miałem (tyle że więcej ubywało) w moim Golfie.
Po wielu mękach i NAPRAWACH okazało się, że to... Pompa cieczy chłodzącej. Jak stał lub krótko jechał było OK ale jak tylko dłużej to natychmiast ubywało.
A ja wlewałem i wlewałem...
I też była mowa o nagrzewnicy... Wymiana pompy kosztuje duuuużo mniej...
Po wielu mękach i NAPRAWACH okazało się, że to... Pompa cieczy chłodzącej. Jak stał lub krótko jechał było OK ale jak tylko dłużej to natychmiast ubywało.
A ja wlewałem i wlewałem...
I też była mowa o nagrzewnicy... Wymiana pompy kosztuje duuuużo mniej...
- ABU
- Czytacz
• Strona 1 z 1