Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Nowa chłodnica stary problem...
Witam po wymianie chłodnicy, która była mocno zardzewiała i ciekła przestałem mieć problem z uciekającym płynem chłodzącym. Niestety dziś problem wrócił. Różnica jest jednak taka, że płynu uciekło znacznie mniej niż wcześniej. Nie mam już pomysłu co mu dolega.
- sebadure
- Badacz tematu
Jednym z objawów padniętej uszczelki pod głowicą jest uciekający płych chłodniczy.Więc ja obstawiłbym uszczelkę.
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
sebadure, czyli pytanie jak zlokaliozowac wyciek płynu chłodzacego, po prostu dokładnie obejrzeć wszystko związaen z płynem pod maską nie zapominając o zaslepce w bloku silnika z tyłu oraz pamietając że nawet spory wyciek daje tylko maleńkie śladu zaschniętego płynu chłodzącego. Są chwile kiedy łatwiej zlokalizować wyciek - zanim silnik się nagrzeje i płyn zacznie odparowywać przejeżdżając palcem po króćcach wężach można natrafić na ślad wilgoci.
- pablomed
- Members
jak ucieka to polecam jakikolwiek płyn ze znacznikiem lub znacznikiem fluorescencyjnym znajdziesz wyciek odrazu
co do uszczelki to tylko poostaje rozebranie
taniej na razie bedzie zmienic płyn
co do uszczelki to tylko poostaje rozebranie
taniej na razie bedzie zmienic płyn
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1