Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
duże ciśnienie w układzie chłodzenia
witam. moj silnik 1,9 gtd aaz. od jakiegos czasu zauwazylem ze w moim ukl chlodzenia jest duze cisnienie przy pracujacym silniku. zazwyczaj gdy zalapie 90'C zapala sie kontrolka o niskim stanie plynu (zazwyczaj jest na samym dnie) lecz gdy auto postoi ostygnie plynu jest na kresce max. martwi mnie takie cisnienie w tym ukladzie bo weze sa az twarde
-

_hanusek_ - Czytacz
zacznij od korka od zbiorniczka wyrownawczego koszt 10 zl ja co prawda w benzynie mialem podobny problem i do tego przy okazji sie grzal korek zalatwil sprawe
bynajmniej u mnie ( mozna tes sprawdzic korek czy ten odpowietrznik jest sprawny odpinasz wezyk cyrkulacyjny zbiorniczka ten cienki w gornej czesci podpinasz waz z powietrzem nabijasz cisnienie i sluchasz czy uchodza gazy)
bynajmniej u mnie ( mozna tes sprawdzic korek czy ten odpowietrznik jest sprawny odpinasz wezyk cyrkulacyjny zbiorniczka ten cienki w gornej czesci podpinasz waz z powietrzem nabijasz cisnienie i sluchasz czy uchodza gazy)to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
_hanusek_, odkrec korek od zbiorniczka wyrownawczego i uruchom silnik przegazuj i sprawdz czy nie uchodza jakies pecherzyki powietrza z jego wnetrza czy nie bulgoce jesli tak uszczelka
jesli nie szukaj dalej 

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Robiłeś ostatnio UPG? Może wystarczy dociągnąć śruby
Jeżeli nie robiłeś, to odkręcaj korek wlewu chłodziwa i patrz czy nie robią się bąbelki lub nie pływają takie tłuste oczka. Jeżeli tak jest, to szykuj kasę na nowa UPG, planowanie i nowy płyn chłodniczy (ew. olej)
Jeżeli nie robiłeś, to odkręcaj korek wlewu chłodziwa i patrz czy nie robią się bąbelki lub nie pływają takie tłuste oczka. Jeżeli tak jest, to szykuj kasę na nowa UPG, planowanie i nowy płyn chłodniczy (ew. olej)- seba650
- Badacz tematu
korek kupiony nowy jakis czas temu nie pomogl.
chlodziwa lekko ubywa po kazdym przejechanym odcinku gdy zlapie 90'C.
olej sprawdzam i caly czas stan ten sam takze powiedzcie mi gdzie moze podziewac sie ten plyn jesli to uszczelka poszla?
termostat zmieniony w grudniu bo zaczelo sie od gotowania wody i teraz nastal ten problem....
chlodziwa lekko ubywa po kazdym przejechanym odcinku gdy zlapie 90'C.
olej sprawdzam i caly czas stan ten sam takze powiedzcie mi gdzie moze podziewac sie ten plyn jesli to uszczelka poszla?
termostat zmieniony w grudniu bo zaczelo sie od gotowania wody i teraz nastal ten problem....
-

_hanusek_ - Czytacz
• Strona 1 z 1