posiadam samochód z silnikiem 1.6 i podczas postoju lub gdy stoję w korku silnik nagrzewa się do temperatury 100-110 stopni po czym włącza się wentylator i temperatura trochę spada. Podczas jazdy na trasie wszystko jest ok. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale płyn chłodniczy różowy BORYGO w układnie chłodniczym brunatnieje. Czy to normalne, czy może powinienem coś zrobić? Czy używam dobrego płynu chłodniczego do tego modelu?
jeśli podczas jazdy auto ma temperaturę ok 85-90 stopni to czujnik temperatury silnika i sam wskaźnik są ok a tak jak kolega pisał czujnik chłodnicy ma uwalony 1 bieg pracy i chwyta tylko 2, ten ponad 100 z groszem stopni się włącza
Mariusz164, nie siej paniki. Ja już dwa lata na borygo jeżdżę i jest ok
suchy98, sprawdź ten włącznik termiczny na chłodnicy. U mnie tylko nie łączyło na kostce przy nim i też mi się tylko drugi bieg załączał w korkach powyżej 100°C
Walniety czujnik:) a plyn moze zmieniac kolor poniewz poprzedni wlasciciel jezdzil na wodzie z dodatkiem niezamarzajacym I od niego jest taki brazowawy osad w przewodach,glowicy itp
Albo druga gorsza wersja-Uszczelka pod glowica siada i przepuszcza A co do borygo to jeszcze nie slyszalem zlych opini choc ja odkad pamietam jezdze na Petrygo
koledzy mam ten sam problem ... podczas jazdy temp jest ok 90stopni , jednak gdy stane w korku chociaz chwile , silnik łapie temperature 100 stopni i załacza sie wentylator .. zauważyłem ze ucieka mi płyn z krucca wody , i cały wykreciłem i wymieniłem na nowy .. poskladałem wszystko , wlałem wody ( gdyz płyn zleciał przy wymianie ) , i dalej jest to samo , teraz łapie nawet 110stopni .. co jest przyczyną termostat ? , czujnik temperatury ? prosze o porady ..
jeśli podczas jazdy jest około 90 a na postoju rośnie ponad 100 to prawdopodobnie wina termicznego włącznika wentylatora (tego wkręconego w chłodnicę) u mnie tylko nie łączyło coś w kostce przy tym włączniku i działał tylko drugi bieg który załącza się około 100