Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wzmocnienie
Mam pytanie ;temat dotyczy silnika benzy 1.6 AEE a wlasciwie jego osiagów.Moja dziewczyna narzeka na zbyt slabe osiagi tego motoru i chciala by miec czym przycisnac.Jaka jest róznica miedzy motorem 1.6 tym 75KM a 106,jak bardzo jesli to jest mozliwe mozna zmodernizowac silnik by legitymowal sie ta wieksza moca,i czy jest sens to czynic.
- tjxawier
- Berbeć
jesli ci tak bardzo zalezy aby dodac troche mocy a nie bedzie przeszkadzac dziewczynie buczenie ukł.wydechowego to jedynie mozesz przerobić układ wydechowy - ponad 10koni albo wiecej mozesz zyskać. mozesz wstawic ostry wałek. lzejsze koło zamochowe a mozesz tez oszukac czujnik temperatury co by dawał sygnał do sterownika ze jest zimny silnik i zeby sterownik walił ci wiekszą dawę paliwa. sa rózne kombinacje...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
to powiem ci że nic nie wymyslisz - to proste jaka kolwiek przeróbka z silnikiem na bene łoczy sie ze wiecej bedzie palił. i wszystko na temat. niestety. niech sprzeda tego gofra a kupi z mocniejszym motorem. albo z dieslem. 1.9TDI do tego chip. ja mam 90 koni i mam chip i mam w tej chwili 120KM niecałe.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1