witam chciałem zakupic większe wtryskiwacze, jako że rozrząd rozpadł się, silnik remontowany był zawory popychacze korby nowe i jeszcze nie smigam nim, ogólnie myślę o wtryskach wzm 219 cos takiego http://allegro.pl/nowe-wtryski-wtryskiw ... 56430.html
tylko pytanie czy ja sobie sam jakoś zestroje to czy już nie bardzo i bede musiał gdzieś oddać bo jak oddac to rezygnuje z zabawy zwiększenia mocy. albo sam albo wcale.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- mateusz_918
- Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.9 AFN
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Wtryskiwacze
Bez ingerencji w softa to szkoda kasy na wtryski. Nic nie musisz ustawiać bo oba ciśnienia są ustawione. Założysz je sam. Odczujesz trochę na mocy. Po zmianie wtrysków auto może zacząć podkapcać.
Ogólnie WZM mają dobra opinię.
Ogólnie WZM mają dobra opinię.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
ale dam rade to sam na programie i laptopie zgrać ogólnie to autko poskładane jedzie ładnie dawka na 2,2 ustawiona i jest bardzo zrywny niechce mu wciskać bo korby zawory wszystko nowe więc dotarcie najważniejsze. gdzieś tam czytałem na jakimś forum pasata że z afn właśnie 21szesnastki program i cisną po 160 kucy wiadomo na lato cooler musi wjechac ciut większy niewiem ile jest w tym prawdy ale wiem ze afn mają dość sporą rezerwę mocy niby 110ps a niektóre serie miały przecież na hamowni po 120ps. upatrzyłem wymiane wtrysków własnie na 216 z softem bo niechce ingerowac w turbo czy też wydajniejszą pompę.
- mateusz_918
- Gaduła
Tak jak pisałem wyżej.Wtryski sam wymienisz. Nowego softu (wirusa) nie wgrasz kompem. Trzeba wyjąć ECU wylutować kości. Następnie przylutować podstawki i włożyć kości z nowym softem. Kości kupuje się wielokrotnego zapisu.
Soft + 216 dają około 160 PS, wszystko zależne od stanu motoru i wydolności podzespołów.
Soft + 216 dają około 160 PS, wszystko zależne od stanu motoru i wydolności podzespołów.
-

palio - Administrator
kurcze bo samemu jest frajda ze zrobiłes ze masz musze to przemyślec z tym lutowaniem poogarniać jak to działa wtryski zamówiłem w sklepie u mnie regenerowane 216 także napewno bedą włozone do gofra
a co do przepływomierza bo z wszystkiego zapomniałem ze działa na tej diodzie jak to ma sie do dalszej exploatacji silnika i tempa jego zużycia? moge miec czy natychmiast kupic bo dioda jest tylko na diagnoze usterki?
a co do przepływomierza bo z wszystkiego zapomniałem ze działa na tej diodzie jak to ma sie do dalszej exploatacji silnika i tempa jego zużycia? moge miec czy natychmiast kupic bo dioda jest tylko na diagnoze usterki?
- mateusz_918
- Gaduła
Jakiś czas można jeździć na diodzie. Jednak ja bym kupił drugą przepływke.
Aby wylutować kości z ECU potrzebna będzie lutownica transformatorowa.
Aby wylutować kości z ECU potrzebna będzie lutownica transformatorowa.
-

palio - Administrator
łeee to na lajcie mam dwie takie w domku
a tę kość to z czego wylutować by pasowała do mojego mk3
a tę kość to z czego wylutować by pasowała do mojego mk3

- mateusz_918
- Gaduła
Musisz wylutować kości ze swojego ECU. Kupić podstawki plcc 32 smd i do nich kości wielokrotnego użytku. Na nowe kości trzeba wgrać nowy soft.
-

palio - Administrator
• Strona 1 z 1