Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wskaźnik doładowania
Koledzy mam pytanie : Jak podpiąć ten cały wskaźnik i gdzie i jeżeli mi pokazuje 0.2 bara na pełnym bucie na 3 biegu to co jest nie tak?
-

dawidbryk - Berbeć
poszukaj info na racingforum, tam szybciej znajdziesz odpowiedź.
nigdy nie podpinałem takich wskaźników ale nie masz jakiejś instrukcji? gdzie się wpiąłeś? po mojemu to gdzieś w kolektor dolotowy powinno być to wpięte. czujnik i wskaźnik nie potrzebuje jakiejś regulacji/kalibracji? jakiś markowy czy tani chinol który i tak będzie pokazywał co mu się podoba?
poza tym jak wszystko seryjne to ja bym się nie spodziewał wyników rzędu 1bara
ale 0.2 to trochę mało chociaż w dieslach to ja nie wiem
nigdy nie podpinałem takich wskaźników ale nie masz jakiejś instrukcji? gdzie się wpiąłeś? po mojemu to gdzieś w kolektor dolotowy powinno być to wpięte. czujnik i wskaźnik nie potrzebuje jakiejś regulacji/kalibracji? jakiś markowy czy tani chinol który i tak będzie pokazywał co mu się podoba?
poza tym jak wszystko seryjne to ja bym się nie spodziewał wyników rzędu 1bara
ale 0.2 to trochę mało chociaż w dieslach to ja nie wiemSarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
Nie wiem, czy w tym silniku jest podobnie jak np. w AFNie, ale jeśli tak to są dwie opcje: trójnik w wężyk do ECU (jeśli tam jest czujnik ciśnienia doładowania) lub wkręcić mały króciec w gruby wąż dolotowy i stamtąd do wskaźnika. A może rzeczywiście turbo dmucha 0,2 bara? 

Nowe części samochodowe, oleje Motul http://www.golf3.pl/topics35/nowe-czesc ... t38169.htm
- prochoice
- VIP
albo sie wpina w map sensor jak jest.... wtedy trojnik albo sie najlepiej wbic gdzies jaknajblizej kolektora dolotowego aby bylo jak najmniejsze przeklamanie na przyklad dzieki nieszczelnoscia itd...
masz aaz wiec masz najprostrza sprawe do zrobienia :d przecinasz kabel co idzie do lda i tam wpinasz 3nik i gotowe najlepsze wskazania... ja tak mam wpiete u siebie w aaz
zrobie pozniej zdj i wstawie wieczorem na forum
masz aaz wiec masz najprostrza sprawe do zrobienia :d przecinasz kabel co idzie do lda i tam wpinasz 3nik i gotowe najlepsze wskazania... ja tak mam wpiete u siebie w aaz
zrobie pozniej zdj i wstawie wieczorem na forum
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1