witam
mam pytanko możecie mi podpowiedzieć jak wyglądają koszty uturbienie 2,8 vr6 AAA 174km i czy dużo zmian trzeba wprowadzić??
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
svg, 15-20 tyś zł + bardzo dużo modzenia w mechanice + elektonice
można zrobić "soft turbo" za 10 tyś zł, ale bez sensu, bo dojdzie może 100 KM, jak szaleć to szaleć
można zrobić "soft turbo" za 10 tyś zł, ale bez sensu, bo dojdzie może 100 KM, jak szaleć to szaleć

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Kompresor wyjdzie taniej
Sam kompresor z niezbędnymi gratami (oilcooler, filtr, zbiornik, przewody olejowe itd.itd) to kosz ok 7-9tys.
Sam kompresor z niezbędnymi gratami (oilcooler, filtr, zbiornik, przewody olejowe itd.itd) to kosz ok 7-9tys.
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
svg, ponoć bez kucia na soft turbo silnik do 300 KM wytrzymuje, ale pewnie rozleci się po kilku sezonach, więc jak uturbiać to obowiązkowo kucie
jeśli nie dysponujesz taką kasą to szkoda twojego czasu, oczywiście koszty wyliczone jak byś to robił sam, a jako że nie masz o tym pojęcia to w każdej firmie tuningowej policzą za taką robotę gruuuubo więcej
jeśli nie dysponujesz taką kasą to szkoda twojego czasu, oczywiście koszty wyliczone jak byś to robił sam, a jako że nie masz o tym pojęcia to w każdej firmie tuningowej policzą za taką robotę gruuuubo więcej

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Nadwozie: 5-drzwiowe
http://www.youtube.com/watch?v=JX_fMZx_3vE
tu masz silniki z golfa 3 na turbie trochę dużo roboty i modów
tu masz silniki z golfa 3 na turbie trochę dużo roboty i modów
-

marcinkoz2910 - Members
no juz nie badzmy tacy chop do przodu z cenami jesli odda komus do zrobienia to faktycznie cenowo nie wesolo od 10 tys.. ale jak umie spawac zna sie na budowie turbo i jego dzialaniu i ma troche oleju w glowie zeby nie przesadzac z podnoszeniem cis to soft turbo z 3-4 tys by mogl zrobic ale gow.. straszne i ulep ale soft turbo by byl ok
poza tym ... wieksze wtryski ic i sterowanie np ecumasterem ew dodatkowe wtryski ale to juz zabawa zadko stosowana bo sa bardzo wydajne wtryski dostepne i mozna sie bawic... ale jak ktos niema rozeznania i niema zlotej raczki i tiga bo migiem to sobie moze nasmarkac to cenowo nie wesolo
poza tym ... wieksze wtryski ic i sterowanie np ecumasterem ew dodatkowe wtryski ale to juz zabawa zadko stosowana bo sa bardzo wydajne wtryski dostepne i mozna sie bawic... ale jak ktos niema rozeznania i niema zlotej raczki i tiga bo migiem to sobie moze nasmarkac to cenowo nie wesolo
-

witboy - Ekspert
- Rocznik: 1993
- Silnik: aaz
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1