Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Swap 1.8T do mk3 GTI 8v
od dłiższego czasu chodzi mi po głowie swap silnika na 1.8T (narazie zbieram fundusze).interesuje mnie ile kosztuje przekładka i kto się tym zajmuje w Warszawie lub okolicach.mowa o przedkładce silnika do golfa mk3 2.0 8v. samochód dawce można kupic za okolo 8-9 tyś (audi a3 lub skoda octavia). a ile kosztuje sama przekładak (wstawiam samochód i odbieram gotowy do jazdy) .z Góry dzięki za odpowiedzi 

-

Maciek_1 - Czytacz
może trochę wam pomogę ponieważ za kilka miesięcy czeka to i mnie przede wszystkim trzeba mieć dawce to już od 5-6 tyś ten 150 konny silnik sam elektryk bierz 1000-1500zł a później to wychodzi w praniu z tego co wiem samo przełożenie 500-600 zł nowe poduchy różne duperele ( pedały, skrzynia biegów koszt tłumika licznik od golfa 4 lub przerabiać ten co macie ( większe koszty ) myślę że około 10 tyś i wyjeżdżasz gotowym, za dwa miesiące powinienem już wiedzieć więcej dodam że ja daje do firmy która daje gwarancje paragony i robi od razu przegląd i oni też załatwiają dawce ( a nie pan Kazio w szopie ) do tego mże jeszcze dojść np. polerka silnika, kilak gadżetów i cena w górę he he
Pozdro
Pozdro
- Sawno
- Czytacz
Golf III - Golf IV
mam pytanie dla mnie bardzo wazne bo dostalem malej inspiracji tylko musicie mi powiedziec czy da rade wsadzic silnik od golfa IV 1,8 turbo do golfa III
pezet
- pezecior
- Berbeć
Sawno, pewnie ze da rade
a niby dlaczego mialoby sie nie dac?? ja wiaidzilaem takie mk3 mk2 i polo z silnikiem 1.8 T sam kiedys myslalem nad takim swpaem tyle ze 1.8 T z audi s3
ponad 200 km
jak szalec to szalec hehe
a niby dlaczego mialoby sie nie dac?? ja wiaidzilaem takie mk3 mk2 i polo z silnikiem 1.8 T sam kiedys myslalem nad takim swpaem tyle ze 1.8 T z audi s3
ponad 200 km
jak szalec to szalec hehe-

Imper - Members
silnik z 4.
mam pytanie czy duzo trzeba sie nakombinować zeby wlozyc silnik z golfa 4 do golfa 3.. chodzi o silnik 1.8t. czy oplaca sie wogole taka przekladka.. ile wzialby za taka przekladke mechanik.. a moze lepszy bylby silnik g60.. czy da sie taki silnik ze skrzynia biegow podlaczyc pod naped syncro..
- Dapcio
- Czytacz
1.8 turbo w mk3
jak w temacie. Jaki modyfikacje trzeba wprowadzić aby zamontować do mk3 silnik 1.8 g60 z corrado ?
-

Paziu - Czytacz
w wiekszosci wypadkow swapa mody sa te same a na forum jest temat zalozony odnosnie co potrzebne do zmiany silnika i praktycznie wszystko na ten temat akurat wczoraj chyba byl przyklejany
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
• Strona 1 z 1