podmieniałem zaworki od tubo przepływni gruchę też zaciąga do końca,i dalej nie jedzie z dołu.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
przerobione 1,9tdi 1z na 110km plus chip problem
witam.mam problem przerobiłem swojego 1z na afna i zrobiony jest chip pod niego,ale nie zbiera sie od doły,zaczyna ciągnąć od 2500tys a przy 3tys turbo przeładuje.zmieniłem też pompe wtryskową bo nie kopci wcale na czarno bo przy programie powinien smolić jak traktor
podmieniałem zaworki od tubo przepływni gruchę też zaciąga do końca,i dalej nie jedzie z dołu.
podmieniałem zaworki od tubo przepływni gruchę też zaciąga do końca,i dalej nie jedzie z dołu.- wentylGTI
- Czytacz
Tak masz napisany soft i tego ne zmienisz. Ciagnie dopiero od tych 2500 obr. . Nie zawsze bedzie kopcil, wszystko zalezy jak zostal napisany soft. Moze soft jest delikatny malo podlane i nie kopci.
Najlepszym rozwiazaniem aby sprawdzic co siedzi w ECU i czemu auto przeladowuje to zrobienie kompletu logow, napisanie czy sa jakies bledy zapisane w steroniku i wrzucenie do temtu badz di dzialu DIAGNOSTYKA.
Najlepszym rozwiazaniem aby sprawdzic co siedzi w ECU i czemu auto przeladowuje to zrobienie kompletu logow, napisanie czy sa jakies bledy zapisane w steroniku i wrzucenie do temtu badz di dzialu DIAGNOSTYKA.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Zrob logi bedzie wszystko jasne.
A tak szczerze to kto robi wirus na nie sprawnym silniku? Przed modyfikacja auto powinno byc dokladnie sprawdzone chodzi o logi. Jak dla mnie tuner
.
A tak szczerze to kto robi wirus na nie sprawnym silniku? Przed modyfikacja auto powinno byc dokladnie sprawdzone chodzi o logi. Jak dla mnie tuner
.-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
palio, jak był oryginał 1z też mi robił program pod niego i było wszystko ok,wszystko zaczeło sie od przerobienia na afna,zanim miałem przerobione go to miałem wsadzone tego kompa do 90 i jechał od zera dobrze,tylko klapę w turbo zamykało bo było bez geometrii
- wentylGTI
- Czytacz
• Strona 1 z 1