Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem po wymianie wtrysków
Witam, dzisiaj wymieniłem wtryski na 230 w moim golfie i mam problem. Silnik odpala ale pracuje bardzo twardo i ma niskie obroty ok. 830 a dawka paliwa waha się od 9 do 11 mgr. Proszę o jakieś porady i podpowiedzi co dalej robić.
- Seboo
- Czytacz
A jakie ciśnienia są ustawione? To normalne, że silnik pracuje twardziej. Obroty mogą być, jak Ci się wydaje, że są za niskie to podnieś je za pomocą vaga. Co do dawki albo ją zostaw taka jaka jest ewentualnie zwiększ. Ja ją zwiększysz to auto może kopcić.
Do sprawdzenia również początek kąta wtrysku, gdyż mógł się rozjechać.
Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości planujesz zmianę softa. Szkoda tak dużych wtrysków do ori softa.
Do sprawdzenia również początek kąta wtrysku, gdyż mógł się rozjechać.
Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości planujesz zmianę softa. Szkoda tak dużych wtrysków do ori softa.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ciśnienia są ustawione na 220/300, kąt wtrysku będzie regulowany bo teraz vag pokazuje 38, soft będzie robiony w najbliższym czasie. Ale nie pokoi mnie jak teraz ten silnik pracuje http://www.youtube.com/watch?v=P9Ad8CC-des
- Seboo
- Czytacz
Już prawie wszystko ogarnięte, kąt ustawiony na 47-55, Dawka paliwa na 4.8-5.0. Teraz odpala i pracuje normalnie tak jak powinien.
Ale z pierwszego wtrysku od strony rozrządu i trzeciego czyli sterującego wycieka paliwo więc czeka mnie wymiana pod nimi podkładek i mam nadzieje że to pomoże.
I jak już to ogarnę to będę jechał na program i zobaczymy co z tego wyjdzie
[ Dodano: 2013-10-14, 14:38 ]
Niestety zmiana podkładek nic nie dała dalej się poci na pierwszym i trzecim wtrysku pomiędzy korpusami a głowicą. I zastanawiam się czy może spróbować je mocniej dokręcić na rozgrzanym silniku??
Ale z pierwszego wtrysku od strony rozrządu i trzeciego czyli sterującego wycieka paliwo więc czeka mnie wymiana pod nimi podkładek i mam nadzieje że to pomoże.
I jak już to ogarnę to będę jechał na program i zobaczymy co z tego wyjdzie
[ Dodano: 2013-10-14, 14:38 ]
Niestety zmiana podkładek nic nie dała dalej się poci na pierwszym i trzecim wtrysku pomiędzy korpusami a głowicą. I zastanawiam się czy może spróbować je mocniej dokręcić na rozgrzanym silniku??
- Seboo
- Czytacz
Właśnie je dokręciłem mocniej ale z wyczuciem żeby nic nie zepsuć i niestety to nie pomogło, ale zastanawiam się bo te podkładki które mam są dmuchane i myślę żeby założyć takie normalne miedziane tylko nie wiem czy pod każdy wtrysk po jednej czy po dwie bo one są o połowę cieńsze od tych dmuchanych.
- Seboo
- Czytacz