spioch69 napisał(a):Witam..mam golfa 1.4 60km (pierwotnie) i zastanawiam sie czy taniej wyjdzie jakos go stiuningować(tylko jak) czy wymienic na 1.8 90 km

? Interesuje mnie przeróbka do 1000zł, ale rozwaze , kazdą podpowiedz...czy wogole jest sens podwyzszac mo0c tak słąbego auta..podejzewam ze po takim tuningu jak wycisne z niego 15km wiecej to wszystko..i czy warto....to raptem 2sekundy do setki mniej?????pomocy co zrobic

zrob swapa na 1,8 T i bedzie ok;]
a co do silnika to wlasnie w malych da sie duzo wyciagnac,, poniewaz tak jak np 2,0 to jest juz fabryczne podciagniety,, natomiat 1,4 nie,, wiec jest co w nim porobic,, za 1000 zl to jedynie co mozesz zrobic,, to wsadzic 2 grube uzczelki pod glowice,, zwiekszysz kompresie i doda koni,,, tylko niech to zrobi ktos kto sie na tym zna,, zeby Ci jej nie wydmuchnelo
[ Dodano: 2008-04-30, 18:06 ]spioch69 napisał(a):Witam..mam golfa 1.4 60km (pierwotnie) i zastanawiam sie czy taniej wyjdzie jakos go stiuningować(tylko jak) czy wymienic na 1.8 90 km

? Interesuje mnie przeróbka do 1000zł, ale rozwaze , kazdą podpowiedz...czy wogole jest sens podwyzszac mo0c tak słąbego auta..podejzewam ze po takim tuningu jak wycisne z niego 15km wiecej to wszystko..i czy warto....to raptem 2sekundy do setki mniej?????pomocy co zrobic

no i jeszcze mozesz pokombinowac na zaplonie troche,, zwiekszyc szczelinkę itp