witam!
mam od jakis 2 miesiecy trojeczke w ktorej jest silnik 1.9tdi 90km AGR i chcalbym jej wgrac nowa mape i zastanawiam sie czy jest sens przed wgraniem nowej mapy np.wymiana wtryskow od silnika 110km albo turbosprezarki 110km(chodzi mi o to czy jest sens wymiany tylko jednej czesci) czy bedzie jakas roznica w osiagnieciu wiekszej mocy dzieki temu..czy trzeba wymenic odrazu wszystko(wieksze wtryski,wieksza turbosprezarka,nowy komputer od 110km i wtedy dopiero chipowac)....wiem ze normalnie po samym zchipowanu mozna na tym silniku osiagnac do 120km a chcialbym troszke wiecej.....
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ale czy jak np. wymienie wtryski na wieksze a komputer nie zostanie przeprogramowany to czy wogole da to cos...
albo czy dam wieksza turbine..?bo mi sie wydaje ze nie wazne co bym wymienil to i tak komputer bedzie dawac taka sama dawke paliwa i powietrza....albo czy jak wymienie np tylko wtryski i go zchipuje to czy osiagne cos wiecej niz te 120km..a pozniej za jakis czas dokupic turbo,inttercooler i komputer od np 110km i znow go zchipowac....
?bo z tego co wiem to pompa od 90km da rade uciagnac do 150km wiec bym jej wogole nie wymienial...
albo czy dam wieksza turbine..?bo mi sie wydaje ze nie wazne co bym wymienil to i tak komputer bedzie dawac taka sama dawke paliwa i powietrza....albo czy jak wymienie np tylko wtryski i go zchipuje to czy osiagne cos wiecej niz te 120km..a pozniej za jakis czas dokupic turbo,inttercooler i komputer od np 110km i znow go zchipowac....
?bo z tego co wiem to pompa od 90km da rade uciagnac do 150km wiec bym jej wogole nie wymienial...- zielony19
- Berbeć
zielony19, jak wtryski wymienisz na wieksze np 216 to poczujesz roznice. Jak wymieniesz turbine to sadze, ze na VNT a wtedy cala instalacja, gruszka, zaworek, itd. + przeprogramowanie komputera na sterowanie VNT. Skoro masz AGRa to steruje tym komputer od AGRa jak sadze, wiec jest to z gofra4 i podobnych a takie komputery mozesz flashowac po kablu, nie trzeba proc komputera z podszybia.
Jesli chcesz z tego ~140-150KM to zmien wtryski na wieksze, turbo od 110tki i program. Jesli celujesz wyzej to i turbina musi byc wieksza i do tego dochodzi FMIC, itd. itd...
Jesli chcesz z tego ~140-150KM to zmien wtryski na wieksze, turbo od 110tki i program. Jesli celujesz wyzej to i turbina musi byc wieksza i do tego dochodzi FMIC, itd. itd...
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
• Strona 1 z 1