Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
1.9 TDI 110 KM problem z doładowaniem
Witam otóż mam taki problem gdyż nieraz brakuje mocy kiedyś jak jeździłem pod jakieś wzniesienia dawałem gaz do dechy i samochód pruł dziś obroty spadają pod nawet niewielkie wzniesienia . Zauwazyłem że nieraz na pierwszym drugim i trzecim biegu tak wolno sie zbiera a za samochodem pojawia się czarna smuga dymu . Gdzie tkwi problem/?
- darqsss
- Czytacz
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tak jak przedmówca powyżej turbina tobie sie kończy ale dla pewnosci podjedz do mechanika i niech podłoczy pod vaga 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
Hehe. A skąd możecie wiedzieć, że turbo się kończy
. Nie ma logów, autor nic nie pisze czy są jakieś błędy w sterowniku ba nawet nie pisze czy podłączał auto pod VAGA.
Może być jeszcze układ dolotowy nie szczelny. Ale w ten sposób to możemy tylko sobie wróżyć.
. Nie ma logów, autor nic nie pisze czy są jakieś błędy w sterowniku ba nawet nie pisze czy podłączał auto pod VAGA.
Może być jeszcze układ dolotowy nie szczelny. Ale w ten sposób to możemy tylko sobie wróżyć.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
hanawald napisał(a):podjedz do mechanika i niech podłoczy pod vaga
ta podpowiedź jest najtrafniejsza..
co samego tematu kolega sprawdzi układ dolotowy czy nie ma gdzieś dziury... nie syczy nic pod maską?Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
palio, Skąd mogę o tym wiedzieć bez logów itp ? Robię takie rzeczy to wiem u ziomka było tak samo chmura dymu słabe przyśpieszanie turbo dał do regeneracji i samochodu nie poznał ![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
Niedawno wymieniłem silnik w moim golfie i dziś rano zauwazyłem że podciśnienia były źle poprzypinane
ale zauwazyłem ze na tej rurze co idze od filtra powietrza do turbiny jest dzira zaraz przy łączeniu z turbiną czy to może mieć jakiś wpływ?
ale zauwazyłem ze na tej rurze co idze od filtra powietrza do turbiny jest dzira zaraz przy łączeniu z turbiną czy to może mieć jakiś wpływ?- darqsss
- Czytacz
• Strona 1 z 1