Moderator: Moderator
powtarzam jeszcze ra ja tego nie produkowałem taki kupiłem od kolegi joker zapewniał mie ze jest to od golfa ten hokey i taki go sprzedałem umnie pasował nic nie kombinowałem i takiego sprzedałem koledze
Mój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
nie dopatrzysz się.... bo tego nie widac, one wygladają identycznie tylko mają w innym miejscu zaczepy i hokej od vento jest dłuzszy ok 1cm a poniewaz rozni się kształt zderzaka ma inny kształt przy "zakręcie"....
gdyby chodziło o same mocowania to słowa bym nie napisał.... ale bez jaj!!! on bez wkrecenia 10 wkrętow trzymał się nie będzie nigdy w życiu!!!!!!!! próbowałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tym bardziej ze 1 połowka jest ok a jedna nie....
nie wymysliłem sobie tego! z reszta jutro zrobię foty to wiele rozjaśnią.... załuje ze nie poprosilem o foty numerów bo raz ze są w zupełnie róznych miejscach to roznią się znacznie....
gdyby chodziło o same mocowania to słowa bym nie napisał.... ale bez jaj!!! on bez wkrecenia 10 wkrętow trzymał się nie będzie nigdy w życiu!!!!!!!! próbowałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tym bardziej ze 1 połowka jest ok a jedna nie....
nie wymysliłem sobie tego! z reszta jutro zrobię foty to wiele rozjaśnią.... załuje ze nie poprosilem o foty numerów bo raz ze są w zupełnie róznych miejscach to roznią się znacznie....
- jedrekk
- Czytacz
włanie kolego chciałem ci te numery przesłać tych hokey i potwierdzenie ze to orginały nie otrzymałem odpowiedzi od ciebie na to pytanie
Mój VW GOLF 3

Adek19 - Members
Nie prościej będzie zrwócić towar i otrzymać poniesioone z tym koszta ? Skoro coś jest nie tak z towarem powinien zostać zrwócony do sprzedawcy. Takie moje zdanie i sam się zawsze tego trzymam. A na przyszłość kupuj zamienniki są dużo tańsze a nie widać różnicy A dostaniesz to co zamawiałeś 

-

gaceq - Badacz tematu
Ze swojej strony powiem tak:
Kolega Adek19 miał prawo nie wiedzieć że jedna połówka jest od vento, może u niego pasowało bez problemu, w to nie wnikamy. Sprzedał towar który nie pasuje koledze jedrekk, w takich sytuacjach sprzedający i kupujący powinni się porozumieć w kwestii zwrotu ew zmniejszenia poniesionych kosztów (je ze swojej strony tak robię i nie robię nikomu problemów jak chce coś oddać a sprzedaję naprawdę dużo części poprzez forum). Odnośnie fotek i tłumaczenia się że było widoczne na zdjęciach to można zrobić takie zdjęcia że niczego nie będzie widać a towar może być totalną kichą, sam wiem że odróżnić połówkę hokeja golfa od vento na zdjęciu jest trudno.
Moja rada to dogadać się bez policji i zbędnych papierowych akt jakie później mogą być.
Kolega Adek19 miał prawo nie wiedzieć że jedna połówka jest od vento, może u niego pasowało bez problemu, w to nie wnikamy. Sprzedał towar który nie pasuje koledze jedrekk, w takich sytuacjach sprzedający i kupujący powinni się porozumieć w kwestii zwrotu ew zmniejszenia poniesionych kosztów (je ze swojej strony tak robię i nie robię nikomu problemów jak chce coś oddać a sprzedaję naprawdę dużo części poprzez forum). Odnośnie fotek i tłumaczenia się że było widoczne na zdjęciach to można zrobić takie zdjęcia że niczego nie będzie widać a towar może być totalną kichą, sam wiem że odróżnić połówkę hokeja golfa od vento na zdjęciu jest trudno.
Moja rada to dogadać się bez policji i zbędnych papierowych akt jakie później mogą być.
-

shibbyOP - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
shibbyOP masz racje naprawde nie sadzięlm ze ta połowka jest od vento umnie pasowało i byłem w 100% przekonany ze to jest od golfa tak mi potwierdzał sprzedajacy zaufałem i sprzedawałem jako od golfa ale jak się okazało to ja byłem oszukany po dzisiejszej rozmowie z kolega co pracuje w serwisie vw i sprawdzałem opisałem na ventoforum i tam po kodzie okazało się ze to jest od vento wysyłałem pw do kolegi i mam nadzieje ze się jakos dogadamy co do tego hokeya i naprawde nie jestem zadnym oszustem byłem pewien swego ale niestety się myliłem a ktos się cieszy z mojej nie ufności ale tak jak pisąłem mam nadzieje ze ta sprawa wyjasni się polubownie
Mój VW GOLF 3

Adek19 - Members
ale jak ktos pisze ze
Załatwcie sobie to po ludzku czyli zwrot czy cos a nie na policje i na koniec po buziaku
- Kod: Zaznacz cały
hokey w stanie bardzo dobrym
Załatwcie sobie to po ludzku czyli zwrot czy cos a nie na policje i na koniec po buziaku

-

K@mil - POMOCNIK

No dokładnie, zwrócić towar + odliczyć sobie wszystkie koszty przesyłki i po sprawie. Ja tak zrobiłem z telefonem który kupiłem na allegro, tylko właśnie to było allegro i koleś nie miał nic do gadania, po prostu odsyłam towar i nie ma gadki. Ale tutaj też można się dogadać, po co od razu policja no ludzie:lol:
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
sprawa końćzy się pozytwnie, adek odesłał kasę, jutro hokej wysyłam do niego....
ps. od siebie, wystarczyło spokojnie zapytac co i jak i co jest nie tak i zaproponowac jakies rozwiązanie a nei od razu ze nie ma szans ze wszytsko bylo ok
ps. od siebie, wystarczyło spokojnie zapytac co i jak i co jest nie tak i zaproponowac jakies rozwiązanie a nei od razu ze nie ma szans ze wszytsko bylo ok
- jedrekk
- Czytacz
Przestrzegam przed użytkownikiem haem1
Taka przestroga dla innych aby nie wysyłać do kolegi haem1 przesyłek za pobraniem.
Prawie miesiąc temu kolega nalegał abym wysłał paczkę za pobraniem. Zrobiłem to, wydałem 19,50 a dziś paczka wróciła po dwukrotnym awizowaniu co znów mnie kosztowało 12 zł.
W tym tygodniu pisałem jeszcze czy paczka dotarła ale odpowiedzi nie było.
Tak więc uwaga na kolegę!!
Prawie miesiąc temu kolega nalegał abym wysłał paczkę za pobraniem. Zrobiłem to, wydałem 19,50 a dziś paczka wróciła po dwukrotnym awizowaniu co znów mnie kosztowało 12 zł.
W tym tygodniu pisałem jeszcze czy paczka dotarła ale odpowiedzi nie było.
Tak więc uwaga na kolegę!!
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zobacz nie raz rozmawiałem z nim na gg i wydawał mi się spoko ,miejmy nadzieje ze pokryje twoje koszta bo tak troszkę nie ładnie wyszło.
moj bolid moj-golf/biale-mk3-variant-t32786.html
-

bialy 97 - Gaduła