Mam tsakiego smaka zrobić haloegny na żółto obok dymionych kierunków i krótkiej blendy, jednak zastanawiam się jak to jest z przeglądem i policja w tym wypadku?zna ktoś jakieś uregulowania prawne?bo z tego co mi się gdzies obiło po oczach to chyba zakazane?
pracuje na stacji kontroli pojazdów i sprawa wyglada tak... Halogeny mozesz miec... natomiast swiatla mijania, dlugie, dzienne nie mogą być żółte selektywne....
a do to tego ze powiesz ze to atrapa... to nie takie proste.... bo jezeli policjant naprawde zna bardzo dobrze i dokladnie przepisy to wie ze jezeli masz halogeny zamontowane! to maja one działać... ( jednym slowem jak je nie dzialaja to tak jakby to byly swiatla mijania JEST LIPA)
Ja tez słyszałem że jak są zamontowane to muszą działac chyba ze są zakryte takimi białymi nakładkami (terenówki tak czasem mają) wtedy nie muszą. A jak faktycznie jest pewny nie jestem
a jak to jest z żółtymi żarówkami? Są np żarówki OSRAM ALLSEASON które mają wszystkie homologacje, można takie mieć w światłach mijania? Co na to stacja kontroli pojazdów?
Odnośnie tych żółtych halogenów, to myślę że spokojnie możesz montować. Ponieważ prawo nie działa wstecz. Jeśli seryjnie do golfa były montowane orginalne żółte halogeny. To jak najbardziej możesz montować.
Witam,sam dzis z ciekawości podjechałem na diagnostykę i spytałem o halogeny....Odp uzyskałem taka jak piszecie policja nic nie ma do halogenów barwy żółtej.... jedynie postojowe i mijania maja być barwy białej itp....pozdro
Nie sztuką jest trzeć dokładką po asfalcie, sztuką jest to robić wahaczem