Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Znaczek GOLF
Witam
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz
- Pomek
- Berbeć
Re: Znaczek GOLF
gluszek napisał(a):Witam
Polecam plyn do usuwania etykiet w pojemniku przypominajacym spray z wystajacym pedzelkiem:Label remover Corporate Express(granatowy w pomaranczowe paski)

- Ww
- Czytacz
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pomek napisał(a):Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz
Ja też mam przemalowane na czarno i autko nie było stuknięte
tylko poprostu wg. mnie tak jest ładniej i dlatego przemalowałem a też były srebrne
pozdrawiam 
Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
<B>Mój były Golfik ...</B>
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... .htm#40786
<B>Mój były Golfik ...</B>
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... .htm#40786
-

czarnushek - Czytacz
bo z kołkami to chodzi o to że tylny znaczek składa się z kółka pełnego płaskiego które jest przyklejone do klapy czymś a'la taśma dwustronna a do tego kółka wsadza się znaczek na trzech zaczepach. Ja odkleiłem całość potem rozpołowiłem i pomalowałem czarnym matem . Złożyłem i przykleiłem. Efekt jest na zdjęciu
ten się nada na tył :
znaczek
Z tego co słyszałem to nowsze golfy od 95 roku miały znaczek na kołkach już do klapy. Ja mam rocznik 92 i mam przyklejony.
ten się nada na tył :
znaczek
Z tego co słyszałem to nowsze golfy od 95 roku miały znaczek na kołkach już do klapy. Ja mam rocznik 92 i mam przyklejony.
-

Admor - Czytacz
No proszę, bardzo ciekawy temat;] Też mi się podobają czarne znaczki i właśnie planowałem taką zmianę na przodzie 

Mój białasek czekający na mody...
I szkoda tylko, że w noc kwietniową,
Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos,
A tylko jeden Gagarin
I szkoda tylko, że w noc kwietniową,
Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos,
A tylko jeden Gagarin
-

!diot - Badacz tematu
-