Zmiana podświetlenia zegarów

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Zmiana podświetlenia zegarów

Postprzez dzony92 » 16 kwi 2013, o 12:53

Witam, zauważyłem, że lewa strona prędkościomierza jest słabiej oświetlona. Myślę, że winą może być przepalona żarówka (lub przełącznik świateł ale z tym drugim wątpię). I przy okazji zmieniłbym kolor podświetlenia (czerwony lub niebieski). Jakie to są żarówki czy diody? Zmiana pasków na inny kolor z foli mnie nie interesuje, ma być solidnie. Jak polecacie to zrobić? :mrgreen:
dzony92
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 20 maja 2012, o 08:53
Lokalizacja: Pasłęk

Zmiana podświetlenia zegarów

 

Postprzez Opik » 16 kwi 2013, o 13:48

Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez dzony92 » 16 kwi 2013, o 18:36

Widziałem tą stronę. A po wymianie trzeba jakoś demontować stare oświetlenie?
dzony92
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 20 maja 2012, o 08:53
Lokalizacja: Pasłęk

Postprzez BartheZz_3 » 17 kwi 2013, o 13:06

dzony92 napisał(a):A po wymianie trzeba jakoś demontować stare oświetlenie?

sam sobie odpowiedziales :D
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez dzony92 » 18 kwi 2013, o 14:48

Haha spoko :)
A czy trzeba np wylutować stare diody, wykręcić żarówki czy tylko odłączyć jakiś przewód?


Myśle dokładnie o czymś takim http://lediker.pl/golf-3---vento-polo-c ... 17,12.html

Jak myślicie czy to się bedzie komponować z moim wnętrzem. Niebieskie podświetlenie, zegarek i drugi licznik od przebiegu itp na czerwono + pomalowanie wskazówek czerwoną farbą fluorosencyjną?

Wnętrze to niebieskie podświetlenie od radia, czerwone pokrowce i do tego się odnoszę, jak myślicie? :)
dzony92
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 20 maja 2012, o 08:53
Lokalizacja: Pasłęk

Postprzez BartheZz_3 » 18 kwi 2013, o 15:00

To juz musisz Ty wiedziec :P ma sie tobie podobac, a my mozemy co najwyzej Ci polinic :hyhy:
Trzeba wylutowac stare diody i wlutowac nowe diody/plytki. Co lepsze, do każdego zestawu dostaniesz obszerna i szczegółową instrukcje wymiany :P
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez CacekMKIII » 18 kwi 2013, o 15:15

Jeszcze inna opcja jeżeli chcesz się troszkę pobawić. Możesz podświetlić katodą. Ja u siebie tak mam i efekt oceń sam ;-)
Wszystko jest kwestią gustu,
a o gustach się nie dyskutuje.

http://www.golf3.pl/topics2/vwozidlo-na ... htm#497102
Avatar użytkownika
CacekMKIII
Czytacz
 
Posty: 108
Dołączył(a): 10 mar 2013, o 12:40
Lokalizacja: Nowa Sól

Postprzez pawel1990 » 18 kwi 2013, o 20:56

Mało było takich tematów? po co zakładać kolejny i robić śmietnik.
Avatar użytkownika
pawel1990
Members
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 25 wrz 2009, o 08:41
Lokalizacja: Sędziszów

Postprzez dzony92 » 21 kwi 2013, o 20:12

Ja mam wersje silnika AEE 1.6 benzyna, 95 rok. Czy tam są diody lutowane czy można wyciągnąć bez lutowania?
dzony92
Czytacz
 
Posty: 112
Dołączył(a): 20 maja 2012, o 08:53
Lokalizacja: Pasłęk

Postprzez Opik » 21 kwi 2013, o 21:49

dzony92, to zależy jaki masz licznik (TRW, Motometer, VDO)
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Następna strona




Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości

cron