.Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zarowki h4 na h7
Panowie mam obecnie lampy przednie na zarowki h4,czy moge zmienic je na lampy z zarowkami h7?,niewiem czy instalacja to wytrzyma.
.
.moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
Shmatan napisał(a):Pamiętaj tylko, że po zmianie z h4 na 2x h7/h1 musisz zmostkować jedno połączenie żeby Ci mijania nie gasły przy włączaniu długich
Nic nie musi zmieniać. Ja zmieniałem lampy z h4 na 2 x h7 i jak byłem ustawiać światła to pytałem czy muszą świecić mijania jak włącze długie i diagnosta powiedział że nie. Mogą, ale wcale nie muszą

Mój mk3 1.8 ADZ http://www.golf3.pl/topics2/mk3-18-adz-vt8956.htm#66235 

-

kriss85 - Czytacz
Właśnie - mogą. I napewno lepiej jeżeli świecą, bo przy mruganiu długimi nie gasną i zaświecają się co chwile bańki od mijania, a przy okazji przy jeździe na długich mamy lepsze oświetlenie
No a roboty nie jest dużo chyba - jeden mostek przy przełączniku
No a roboty nie jest dużo chyba - jeden mostek przy przełączniku
-

Shmatan - Czytacz
kolego ja mam w golfie h4 i w combo h7 roznicy w swieceniu niewidze tylko combo ma inna barwe. w golfie now echinskie reflektory z orginalna instalacja helli. proponowal bym ci oddac odblysniki do regeneracji
- marcinkazimierz
- Gaduła
patrolfak, a co kombinujesz?
Bo trzeba wiedzieć o co chodzi. Co, gdzie i jak?
Ale podłączenie to raczej nie problem.
Bo trzeba wiedzieć o co chodzi. Co, gdzie i jak?
Ale podłączenie to raczej nie problem.-

Karol B. - Members
Hmm tak na chlopski rozum, jesli H7 maja taka sama zasade dzialania jak H4, jesli maja tyle samo przewodow w kostce, to moim zdaniem wystarczy podmienic kostki, jesli nie idzie wsadzic H7 w gniazdo H4...
Jesli napisalem totalna glupote, to sorry
Ale tak najlatwiej by bylo podmienic 
Jesli napisalem totalna glupote, to sorry
Ale tak najlatwiej by bylo podmienic 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
kolego ja mam w golfie h4 i w combo h7 roznicy w swieceniu niewidze
marcinkazimierz napisał(a):proponowal bym ci oddac odblysniki do regeneracji
Nie chodzi mi o to że chce wsadzic H7 w lampe H4
A odblysnik bedzie calkiem zamalowany( to juz chyba wiadomo co kombinuje )
Upolowalem soczewki pod Bi xena od audi
B8 z tym ze na zarnik d1s . h7 tez da rade zamontowac tylko czy nie pogorszy to jakos jakosci swiecenia ?VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
jak masz na oku soczewke od audi to proste ze podlaczasz kable od wtyczki w lampie do soczewki wtedy pasuje ori wtyczka z instalacji wiec nie ma zadnej roznicy ani specjalnych przejsciowek to raz
dwa
zarowka H7 to zarowka jednowloknowa a H4 to dwuwloknowa( mijania i drogowe)
trzy
to teraz jedz w nocy chcac na chwilke wlaczyc dlugie na i ciagnac za manetke na chwilke gasna ci mijania by mogly zapalic sie dlugie - i wychodzi sarenka w tej chwili
a pzoa tym swiatla mijania (krotkie) swieca krotkim snopem swiatla - prawa oswieca pobocze z prawej strony lewa ciut mniej z lewej swieca tuz przed autem, drogowe swieca prostym strumieniem na wprost wiec teraz odpowiedz sam sobie na pytanie dlaczego potrzebna jest zworka
jadac w nocy wlaczysz dlugie to masz tylko na wprost a ze zworka dodatkowo pala sie mijania i oswietlaja droge tuz przed autem i podocza
moj post z innego tematu
sprawa jest prosta i latwa z zniwelowaniu
musisz zrobic zworke w skrzynce bezpiecznikow
tutaj masz foto
na zolto zaznaczona jest zworka po wyjeciu ktorej nie dzialaja halogeny natomiast na czerwono zworka ktora robi sie jak zmieniasz lampy z h4 na h1/h1 by po wlaczeniu dlugich nie gasly ktotkie
bierzesz kawalek kabelka (6cm) i dwie wsuwki (chlopy) robisz sobie kabelek i jedna wsuwke w jedna dziurke druga wsuwke w druga dziurke i po wlaczeniu dlugich swiatel nie zgasna ci krotkie tyle w tym temacie
dwa
BartheZz_3 napisał(a):jesli H7 maja taka sama zasade dzialania jak H4
zarowka H7 to zarowka jednowloknowa a H4 to dwuwloknowa( mijania i drogowe)
trzy
kriss85 napisał(a):Nic nie musi zmieniać. Ja zmieniałem lampy z h4 na 2 x h7 i jak byłem ustawiać światła to pytałem czy muszą świecić mijania jak włącze długie i diagnosta powiedział że nie. Mogą, ale wcale nie muszą
to teraz jedz w nocy chcac na chwilke wlaczyc dlugie na i ciagnac za manetke na chwilke gasna ci mijania by mogly zapalic sie dlugie - i wychodzi sarenka w tej chwili
a pzoa tym swiatla mijania (krotkie) swieca krotkim snopem swiatla - prawa oswieca pobocze z prawej strony lewa ciut mniej z lewej swieca tuz przed autem, drogowe swieca prostym strumieniem na wprost wiec teraz odpowiedz sam sobie na pytanie dlaczego potrzebna jest zworka
jadac w nocy wlaczysz dlugie to masz tylko na wprost a ze zworka dodatkowo pala sie mijania i oswietlaja droge tuz przed autem i podocza
moj post z innego tematu
sprawa jest prosta i latwa z zniwelowaniu
musisz zrobic zworke w skrzynce bezpiecznikow
tutaj masz foto
na zolto zaznaczona jest zworka po wyjeciu ktorej nie dzialaja halogeny natomiast na czerwono zworka ktora robi sie jak zmieniasz lampy z h4 na h1/h1 by po wlaczeniu dlugich nie gasly ktotkie
bierzesz kawalek kabelka (6cm) i dwie wsuwki (chlopy) robisz sobie kabelek i jedna wsuwke w jedna dziurke druga wsuwke w druga dziurke i po wlaczeniu dlugich swiatel nie zgasna ci krotkie tyle w tym temacie
-

strzeliniasty - Members
• Strona 1 z 1