Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
zarowki (blue) H1 kto posiada takie?
witam mam prosbe kto ma zarowki h1 blue vision philipsa badz osram blue cool czy moze wrzucic fotki bo nie wiem ktora sa lepsze mam dylemat ktore wybrac?
Ostatnio edytowano 22 gru 2008, o 00:50 przez crakersiak, łącznie edytowano 1 raz
- crakersiak
- Czytacz
Fotek nie mam ale jestem zadowolony z philipsa bardzo jasno świecą na zwykłych lampach a teraz zakupiłem ANGEL EYES z soczewką i jestem zadowolony bardzo fajne jasne światło...
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
nawiązując do tematu i nie zaczynając nowego, w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp i przede wszystkim wymianą żarówek (h1). Mam takie małe swoje typy ale wolał bym żeby ktoś napisał które może polecić, jakie użytkował... A więc myślałem o:
- Philips BlueVision (Xenon Effect)
- Osram Night Breaker (90% wiecej światła)
- Osram Cool Blue
- Osram Silverstar (+50 %)
- Hella Blue Light
- Tungsram Megalight
- Tungsram Superblue
ze wskazaniem raczej na pierwsze dwie, lub też jakies Wasze propozycje, jak sie uda to fotki, a teraz jakie oczekiwania mam w stosunku do żarówek...
-barwa zbliżona do xenonu maksymalnie biała lub też niebieskawa (już dość mam tego żółtego koloru)
-lepsze oświetlenie jezdni niż w przypadku standardowych żarówek
Ale głównie o barwe swiecenia sie rozchodzi
O żarówkch 100 W oczywiście nie ma mowy ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- Philips BlueVision (Xenon Effect)
- Osram Night Breaker (90% wiecej światła)
- Osram Cool Blue
- Osram Silverstar (+50 %)
- Hella Blue Light
- Tungsram Megalight
- Tungsram Superblue
ze wskazaniem raczej na pierwsze dwie, lub też jakies Wasze propozycje, jak sie uda to fotki, a teraz jakie oczekiwania mam w stosunku do żarówek...
-barwa zbliżona do xenonu maksymalnie biała lub też niebieskawa (już dość mam tego żółtego koloru)
-lepsze oświetlenie jezdni niż w przypadku standardowych żarówek
Ale głównie o barwe swiecenia sie rozchodzi
O żarówkch 100 W oczywiście nie ma mowy ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Ostatnio edytowano 22 gru 2008, o 08:29 przez kajtek, łącznie edytowano 2 razy
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja mam postojówki i ściecą o niebo lepiej i mam tez zamiar kupic h1, ale rozmyslam tez nad Xenonem. Kumpel kupił te phlipsy h4 i super sprawa, dają białoniebieskawe światło, mowi ze lepsza widocznosc w nocy. Jak bedizes zkupował to only alledrogo bo w sklepach ok 110zł kosztują a na allegro cos ok 60
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
łaksiak napisał(a):Stealth napisał(a):Philips BlueVision (Xenon Effect) - dają biało-niebieskie światło - ja polecam te.
a jak z żywotnością tych żarówek
Mam je dopiero od ok. miesiąca więc jeszcze za wcześnie na wnioski - póki co działają i świecą

-

Stealth - Members
kajtek napisał(a):w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp
ja mam już założone takie przekaźniki i światła lepiej świecą a przedewszystkim efekt mocniejszego świecenia na tzw "błysku" znikł ale nadal jestem niezadowolony z jasności moich świateł szczególnie długich więc też z chęcią poczytam opinie na temat żarówek
kupował już ktoś od niego
http://www.allegro.pl/item507916925_phi ... uning.html bo taniej już chyba nie ma

-

mani51 - Members
mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?) 

Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. 

-

BORYSKA - Badacz tematu
BORYSKA napisał(a):mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?)
tak właśnie ten efekt mam na myśli i dzięki przekaźnikom został on całkowicie tzn w 100% wyeliminowany
a tak to wyglądało w trakcie montażu
po jednym przekaźniku na każdą żarówkę plus jeden na halogeny razem 5 każdy zabezpieczony osobnym bezpiecznikiem
-

mani51 - Members
Zgadzam sie koledzy , tez wstawilem przekazniki i jestem zadowolony z poprawienia jasnosci oswietlenia. Rowniez zastanawiam sie nad kupnem zarowek z allegro [link wyzej ]
!! Sprzedam mojego golfika
!!!
1994 r
-

renifer24 - Czytacz