Witam. Mam w golfie u siebie oryginalne halogeny Helli, zwykłe, przezroczyste. Mniej więcej rok temu ściągałem zderzak i ktoś mi chciał pomóc, złapał jak nie trzeba i halogen rozpad się na dwie części (wyrwały się takie blaszki). No nic zdarza się, udało mi się związać drutem i "było dobrze". Teraz to samo zrobiło mi się z drugim. Nie chciałbym robić tego dziadostwa, do tego wszystkiego na obu kloszach są odpryski.
Postanowiłem kupić inne halogeny, a jako, że zdobyłem fajne kierunki dymione, to chciałbym mieć ciemne halogeny. Jak wiadomo org halogeny dymione ciężko dostać i sporo kosztują... Postanowiłem kupić nowe zamienniki - np takie http://allegro.pl/vw-golf-iii-vento-hal ... 17574.html , wykonać w nich smoked wg porady kolegi killah.
Jak sądzicie, dobry pomysł? Może są jakieś przeciwwskazania, np nie da się ich rozebrać tak jak oryginalnych. Co powiecie ogólnie o jakości takich zamienników (wiadomo, że gorzej pewnie świecą niż org, ale w końcu używa się i jak bardzo rzadko, co innego jakby to były główne reflektory). Może jakiś inny pomysł mi ktoś podda?
Pozdrawiam!

Nawet jeśli szkła pobijesz podczas rozklejania to na allegro są do kupienia (po 10 zł za szt chyba), wiec można się pobawić...