Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wskazówki od MKIV do MKIII
Słuchajcie czy pasują wskazówki od IV do III chodzi mi o trzymanie bo o podświetlenie to wiem co i jak ...
-

PRUSAK - Badacz tematu
Pasują po złożeniu w pozycji zero lekko wystają poza obrys licznika ale takto wszystko jest ok. Podczas ściągania oryginałów uważaj żeby nie ułamać podstawy wskazówki
znam to z autopsji.
znam to z autopsji."Wszystko da się jeszcze zmienić" Autor: <2.0 (ABF)> 

-

snemeiss - Czytacz
Są dwa sposoby na wciąganie wskazówek. Oba uzależnione są od rodzaju licznika.
W licznikach Motometer po 95 roku można wyjąć wskazówkę widelcem.
Najprościej zidentyfikować licznik takim sposobem:
1. Wyciągasz licznik i rozkręcasz tak, aby ukazały ci się oba zegary.
2. Łapiesz z którąś wskazówkę i podnosisz km/h albo obr/min.
3. Jeżeli wskazówka stanie w miejscu i nie wróci do zera to można ją wyjąć widelcem, bo jej położenie jest sterowane inaczej.
4. Jeżeli wskazówka wróci do zera to należy ją wyjąć poprzez "odkręcanie przeciwne do ruchu wskazówek zegara, a to dlatego, że jest tam taka sprężyna, którą należy poluzować.
Na vwgolf.pl był opis jak ściągać wskazówki. Zdarzył się przypadek, że jeden użytkownik uszkodził silniczki wskazówek i był płacz, dlatego polecam dokładne przeczytanie całego tematu z pl-ki
Radzę poczytać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70499&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=109853d2c2916c2ce416c52f9d7314f9
W licznikach Motometer po 95 roku można wyjąć wskazówkę widelcem.
Najprościej zidentyfikować licznik takim sposobem:
1. Wyciągasz licznik i rozkręcasz tak, aby ukazały ci się oba zegary.
2. Łapiesz z którąś wskazówkę i podnosisz km/h albo obr/min.
3. Jeżeli wskazówka stanie w miejscu i nie wróci do zera to można ją wyjąć widelcem, bo jej położenie jest sterowane inaczej.
4. Jeżeli wskazówka wróci do zera to należy ją wyjąć poprzez "odkręcanie przeciwne do ruchu wskazówek zegara, a to dlatego, że jest tam taka sprężyna, którą należy poluzować.
Na vwgolf.pl był opis jak ściągać wskazówki. Zdarzył się przypadek, że jeden użytkownik uszkodził silniczki wskazówek i był płacz, dlatego polecam dokładne przeczytanie całego tematu z pl-ki
Radzę poczytać
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=70499&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=109853d2c2916c2ce416c52f9d7314f9
-

LeszekGT - VIP
Podziękował koledzy... za cenne rady... teraz muszę znaleźć takie wskazówki i wymyśleć jakieś podświetlenie....
LeszekGT, DZIEKI punkcik leci do ciebie...
LeszekGT, DZIEKI punkcik leci do ciebie...

-

PRUSAK - Badacz tematu
dobry pomysł z tymi wskazówkami ale cięzko bedzie je dostać....poszukaj sobie na tej stronce gosciu tu montował te wskazówki i robił podświetlenie do nich....
http://www.ck222.de/

http://www.ck222.de/

-

Pascal - Members
-

PRUSAK - Badacz tematu
z tymi wskazowkami jest troszke lipa po sciagnieciu starych okazuje sie ze sa troszke inne trzeba skrocic trzon rozciac nalac kleju i zalozyc bo oryginalny trzon wskazowki nie przejdzie przez tarcze w mk III chyba ze ktos ma inny pomysl ale mysmy sobie poradzili w ten sposob z trzema licznikami
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
-

Cysiu_NS - Gaduła
Cysiu_NS, nie wiem jaki rodzaj licznika posiadasz ale ja mam Motometer zdjąłem stare i założyłem nowe bez żadnych kombinacji, jedyne co to są dłuższe. Wynikało by z tego że czymś muszą si różnić.
"Wszystko da się jeszcze zmienić" Autor: <2.0 (ABF)> 

-

snemeiss - Czytacz